Witam wczoraj przygotowywałem moto do sezonui czyszcząc gaźniki zauwazylem ze mam dysze o rozmiarze 126 a drugą 40s. Widzialem ze dynojety maja rozne stage i jestem ciekaw jaki jest u mnie? Orginalnie powinna być 120..
Druga sprawa to sprawdzałem luzy zaworowe i wszystkie wydechowe są ok 0,23( szczelinomierz 0,20 wchodzi lekkoa 0,25 juz nie)
Zawory ssące oprócz dwóch(0,10 wchodzi lekko a 0,15 juz nie wchodzi). I jeden 0,10 wchodzi cięzko a drugi 0,10 nie wchodzi czyli podparte:/
Ciekaw jestem tylko czemu prawie wszystkie maja dolne granice normy? Czy z przebiegiem luzy sie zwiększają czy zmniejszają?
Dysze & zawory
-
kocorka
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 900
- Rok produkcji: 0
-
szczurek83
- Motocykl: 954RR
- Rok produkcji: 2002
-
kocorka
- Motocykl: cbr 900
To wiem, że 2 wymagaja wyregulowania... tylko chciałem sie dowiedziec jak to wyglada w praktyce. Czy za każym razem jak sie pojawi jakas odchylka od normy trzeba regulowac czy lepiej poczekac az bedzie np. kilka zaworów do regulacji.crazyduck pisze:w serwisowce jest jasno napisane jakie sa tolerancje luzow,i nie wiem o co tu pytac nie masz luzow robisz masz jezdzisz.
-
LOLO
- Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Jeśli jest w dolnej granicy to trzeba regulować nawet jeden, bo jak bedziesz czekał , aż zmniejszą się luzy to na tych dwóch możesz mieć już wypalone gniazda i głowica do ściągnięcia , a to już nie małe koszty!!kocorka pisze: Czy za każym razem jak sie pojawi jakas odchylka od normy trzeba regulowac czy lepiej poczekac az bedzie np. kilka zaworów do regulacji.