Wymiana simeringa na lagach CBR RR SC33
-
daroo8891
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR RR 900 fireblade
- Rok produkcji: 1999
Wymiana simeringa na lagach CBR RR SC33
panowie szukam pomocy kto by mi pomogl wymienic simeringi na lagach bo dawac gdzies to troche sobie licza a niestety narazie mnie nie stac a musze to zrobic tak wiec szukam pomocy by ktos piomog mi je wymienic ?? zna se ktosi byl by ktos chetny poomoc?
- Honda
- Motocykl: Były dwie SC33
- Rok produkcji: 1999
Musisz odkrecic os kola, sruby goleni (na dole), zdjac zaciski hamulcowe, poluzowac półkę dolna i gorna - klucz 12. Sciagnac blotnik. Z dolu lagi wzdluz jej srednicy masz srube imbusowa przez ktora wyleci ci olej i łączy ona wkład lagi z golenią. Wykrec ja - bedzie potrzeba zeby mocno ktos przytrzymal Ci golen podczas odkrecania lub ostroznie z imadłem. Delikatnie podwazasz oslone simeringu (oraz opaske spezynowa na niej) i ze srodka wyciagasz perscien zabezpieczajacy. Pozniej lapiesz golen jedna reka, rure nosna druga reka i powoli pompujesz - wyleci olej do konca z dolu lagi i pompujesz z wyczuciem az wysuniesz stary simering. Zapamietaj jak byl wlozony zeby nowy wlozyc odpowiednia strona
Wkladasz nowy simering (przesmaruj go lekko) z wyczuciem uzywajac do wbicia stary simering, zabezpieczasz pierscieniem, musi wejsc w rowek i zakladasz oslone. Skrecasz lage od dolu imbusem. Nowy olej wlewasz od gory lagi (ja wlewalem 0,5L na lage i jest ok). Delikatnie przy dokrecaniu lag do półek zeby nie zgniesc. Jak masz klucz dynamometryczny i model SC33 98-99 to sruby polek maja po okolo 27Nm. Ale i tak polecam zaufac rekom i z wyczuciem dokrecic.
-
Davidstrzala
- Motocykl: 900rr
- Rok produkcji: 1997
-
adaśko
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 0
jesli Twoje kolektory nie trzymaja sie na tyrtytkach to spokojnie wytrzymaja... sprawdz czy sa wszystkie sruby dla pewnosci 
nie lubie tego rozwiazania, serwisowka hondy nie pozwala tak stawiac moto (stracisz gwarancje
), ogolnie nie powinno sie tak robic ale kolektory wytrzymaja, na spodzie tylko w odpowienim miejscu podloz klocek drewniany, aby stykal sie z najwieksza powierzchnia kolektora.
choc to jest rozwiazania pana wladka z garazu i jest kiepskie to dziala... sam robilem tak kilka razy, widzialem w zakldzie wymiany opon jak chlop tak stawial sc33 aby wyjac przednie kolo... zatem jesli Twoj nie wytrzyma to bylo z nim cos nie tak
nie lubie tego rozwiazania, serwisowka hondy nie pozwala tak stawiac moto (stracisz gwarancje
choc to jest rozwiazania pana wladka z garazu i jest kiepskie to dziala... sam robilem tak kilka razy, widzialem w zakldzie wymiany opon jak chlop tak stawial sc33 aby wyjac przednie kolo... zatem jesli Twoj nie wytrzyma to bylo z nim cos nie tak
-
krzybiel
- Motocykl: rower
- Rok produkcji: 0
Ja sobie kupiłem wyciągarkę ręczną na allegro za 35zł, przymocowałem do sufitu w garażu i jest git. Wszystko tym podnoszę
[ Dodano: Wto Sie 03, 2010 11:24 am ]
[ Dodano: Wto Sie 03, 2010 11:24 am ]
Oj, jak by to zrobił z moją lalunią, to by cienko wyglądaładaśko pisze: widzialem w zakldzie wymiany opon jak chlop tak stawial sc33 aby wyjac przednie kolo...