Dzień dobry
Pierwszy posty więc witam Wszystkich. Sprawa dotyczy zakupionego używanego przedniego reflektora do cbr600rr pc37-2003r.
Nie wiem czy dostałem odpowiedni reflektor tzn. europejski , sprzedawca twierdzi że nie z Anglii.
Motor nabyłem z USA jakieś 22 lata temu , w Polsce był w całości, co rok przechodził przeglądy i patrząc na przód motocykla świeciła się tylko prawa lampa (mijania) po zapaleniu , dochodziła lewa drogowa - tzw. długie po przełączeniu guzika.
W zeszłym roku miałem "zonk" i teraz musiałem kupić reflektor przez internet , stary połamany gdzieś leżał z innymi rzeczami więc nie porównywałem , oryginał z instalacją tylko kostki podłączyć , niby do owiewki itp. pasuje.
Poskładałem przód, kabelki , odpalam i świeci się lewa strona mijania i prawa długie na odwrót niż miałem, zapaliła mi się lampka ,że coś nie tak, bo kostki , kabelki jakby nie ruszane. Wygrzebałem stary reflektor i odbłyśniki są na odwrót.
Teraz jak to ma być w PC37 EU , która lampa powinna świecić , z której strony ma być mijania ???
Sprzedawca się zarzeka że lampa z niemiec i jest EU , czy ja miałem jakąś amerykańską i jeździłem tyle lat, przeglądy i miałem na odwrót.
Na obu nie mam żadnych oznaczeń , strzałek w prawo ,lewo , napisów tylko na "postojówkach" E13 ale to idzie łatwo przekręcić szkiełko .
Proszę o podpowiedzi właścicieli pc37 jak mają lub kogoś kto się na tym dobrze zna. Wrzucę zdjęcia jak jest, nowa to ta z niemiec jest w owiewce
Z góry dzięki za sugestie itd.
Reflektor CBR 600 RR PC37 - EU czy UK ??
-
Dymianek
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 600 RR pc37
- Rok produkcji: 2003
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
Re: Reflektor CBR 600 RR PC37 - EU czy UK ??
Hejka, w europejskich moto zawsze świeci prawa strona a lewa to długie ale patrząc w kierunku jazdy. Jak jest na odwrót to pewnie masz wersje angielską, japońską lub australijską 
Poniżej ładnie to widać na zdjęciu promocyjnym fireblade sc59
Poniżej ładnie to widać na zdjęciu promocyjnym fireblade sc59
-
Dymianek
- Motocykl: Honda CBR 600 RR pc37
- Rok produkcji: 2003
to właśnie teraz w tej co kupiłem tak świeci prawa strona jak na zdjęciu, a ponad 20 lat świeciło na odwrót w tej starej połamanej , ale w starej odbłyśniki ewidentnie były na odwrót kształtem, wyprofilowaniem , jakoś to działało , przeglądy ! Dziwne , taka amerykańska 
Dzięki za info , mogę składać dalej . Na necie mnóstwo różnych filmów , zdjęć , wcześniej miałem odwrotnie więc już nie wiedziałem jak w końcu ma być .
Dzięki za info , mogę składać dalej . Na necie mnóstwo różnych filmów , zdjęć , wcześniej miałem odwrotnie więc już nie wiedziałem jak w końcu ma być .
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
Na badaniach technicznych oni od lat nie wiedzą co sprawdzać w moto i jak to ma działać prawidłowo...
Spojrzy na opony, wydech, naciśnie hamulec, sprawdzi czy światła + kierunkowskazy świeca i jest po przeglądzie