Reflektor CBR 600 RR PC37 - EU czy UK ??

Forum dotyczące wszystkich modeli Hondy CBR600 i innych CBR
ODPOWIEDZ
Dymianek
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda CBR 600 RR pc37
Rok produkcji: 2003

Reflektor CBR 600 RR PC37 - EU czy UK ??

Post autor: Dymianek »

Dzień dobry

Pierwszy posty więc witam Wszystkich. Sprawa dotyczy zakupionego używanego przedniego reflektora do cbr600rr pc37-2003r.
Nie wiem czy dostałem odpowiedni reflektor tzn. europejski , sprzedawca twierdzi że nie z Anglii.

Motor nabyłem z USA jakieś 22 lata temu , w Polsce był w całości, co rok przechodził przeglądy i patrząc na przód motocykla świeciła się tylko prawa lampa (mijania) po zapaleniu , dochodziła lewa drogowa - tzw. długie po przełączeniu guzika.

W zeszłym roku miałem "zonk" i teraz musiałem kupić reflektor przez internet , stary połamany gdzieś leżał z innymi rzeczami więc nie porównywałem , oryginał z instalacją tylko kostki podłączyć , niby do owiewki itp. pasuje.

Poskładałem przód, kabelki , odpalam i świeci się lewa strona mijania i prawa długie na odwrót niż miałem, zapaliła mi się lampka ,że coś nie tak, bo kostki , kabelki jakby nie ruszane. Wygrzebałem stary reflektor i odbłyśniki są na odwrót.

Teraz jak to ma być w PC37 EU , która lampa powinna świecić , z której strony ma być mijania ???
Sprzedawca się zarzeka że lampa z niemiec i jest EU , czy ja miałem jakąś amerykańską i jeździłem tyle lat, przeglądy i miałem na odwrót.
Na obu nie mam żadnych oznaczeń , strzałek w prawo ,lewo , napisów tylko na "postojówkach" E13 ale to idzie łatwo przekręcić szkiełko .

Proszę o podpowiedzi właścicieli pc37 jak mają lub kogoś kto się na tym dobrze zna. Wrzucę zdjęcia jak jest, nowa to ta z niemiec jest w owiewce

Z góry dzięki za sugestie itd.
Załączniki
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
Awatar użytkownika
Tytus
Administrator
Administrator
Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
Rok produkcji: 2009

Re: Reflektor CBR 600 RR PC37 - EU czy UK ??

Post autor: Tytus »

Hejka, w europejskich moto zawsze świeci prawa strona a lewa to długie ale patrząc w kierunku jazdy. Jak jest na odwrót to pewnie masz wersje angielską, japońską lub australijską :)

Poniżej ładnie to widać na zdjęciu promocyjnym fireblade sc59
Załączniki
fireblade sc59 promo
fireblade sc59 promo
Dymianek
Motocykl: Honda CBR 600 RR pc37
Rok produkcji: 2003

Post autor: Dymianek »

to właśnie teraz w tej co kupiłem tak świeci prawa strona jak na zdjęciu, a ponad 20 lat świeciło na odwrót w tej starej połamanej , ale w starej odbłyśniki ewidentnie były na odwrót kształtem, wyprofilowaniem , jakoś to działało , przeglądy ! Dziwne , taka amerykańska ;-)
Dzięki za info , mogę składać dalej . Na necie mnóstwo różnych filmów , zdjęć , wcześniej miałem odwrotnie więc już nie wiedziałem jak w końcu ma być .
Awatar użytkownika
Tytus
Administrator
Administrator
Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
Rok produkcji: 2009

Post autor: Tytus »

Na badaniach technicznych oni od lat nie wiedzą co sprawdzać w moto i jak to ma działać prawidłowo... ;) Spojrzy na opony, wydech, naciśnie hamulec, sprawdzi czy światła + kierunkowskazy świeca i jest po przeglądzie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „CBR600RR, CBR600F, CBR1100XX, CBR650, CBR500, CBR250, CBR125”