Fakt bez obciążenia i na stojaku to raczej trudno żeby nie było jakiegoś poszarpywania.
Co możesz zrobić celem sprawdzenia w/g mnie to:
1. Sprawdz jak kolega mówi naciąg łańcucha w kilku punktach np. w jednym miejscu potem przekręc kołem powiedzmy 1/4 obrotu i tak kilka razy - jeśli nie ma drastycznych różnic to ten problem masz z głowy (a jeśli np w jednym momencie masz luz góra/dół 30mm a w drugim łańcuch robi się napięty jak barania torba to masz skończony łancuch).
2. Zobacz czy łańcuch daje się odciągnąć od tylnej zębatki i w jakim stopniu - to też świadczy o jego stanie.
3. Jeśli jak piszesz dużo gumujesz to popatrz też na samą zębatkę przednią / tylną jak wyglądają zęby (jak są przeciagnięte niczym piła to też już masz przyczynę).
4. Popatrz na same tulejki itd jak niczym nie smarujesz i są zapieczone , sztywne itd to też śmieć.
Przyczyn może być wiele ale nie widząc Twojego napędu to można gdybać , możesz zasugerować się moim opisem albo zastanowić się kiedy go ostatnio naciągałeś , czyściłeś , smarowałeś , wymieniałeś to powinno dać Ci odpowiedz. Mam nadzieję , że pomogłem