brak ladowania pomocy
-
Maciejak
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda cbr 900 rr sc33
- Rok produkcji: 1998
-
ciemekcbr
- Motocykl: blady sc33
- Rok produkcji: 99
Panowie mam problem z moja zebra a dokladnie cos z ładowaniem jest nie tak:/ otoz na wlaczonym zaplonie patrzac miernikiem akumulator mam ok 14.80 V przy 1.5 obr/m na wylaczonym 12.80V niby wszystko ok ale sytulacja sie kompliuje jak zgasze moto i pozniej chce odpalic wtedy kreci jak stara szmata i nie buzy:/ miezylem rowniez te 3 zolte kable na kostce pod siedzeniem + do kostki a - do ramy i tam jest ciekawostka poniewaz wskazuje mi 1.90 V na jednym a na dwoch po 2.11 V przy obr.1,5 obr/m z tego co czytalem ma byc po 5 V na kazdym;/ przy wyszych obrotach spada nawet do 1.5V wiec panowie prosze o jakas pomoc bo nie wiem czy mam sciagac dekiel i zawozic do przewijania altka czy po prostu moj akumulator juz ma dosc;/ pomocy..;/
[ Dodano: Czw Cze 17, 2010 11:52 pm ]
CENZURA pomoze ktos;/ macie jakis pomysl??
[ Dodano: Czw Cze 17, 2010 11:52 pm ]
CENZURA pomoze ktos;/ macie jakis pomysl??
-
JKoval88
- Motocykl: sc 33
- Rok produkcji: 1996
U mnie zółte kabelki pokazywaly 0.8v i jak zdjalem dekiel okazalo ise ze uzwojenie jest nadpalone i zawiozlem do elektryka i on to latnie poczyscil i zalakowal jeszcze raz bo nie bylo potrzeby przewijac drut jest tak gruby ze wytrzymal ale powiedzial mi ze alternator nie pali sie bez przyczyny i ze moze prawdopodobnie regulator napięcia przeładowywuje mimo ze jest sprawny jak chodzi itp ale nie mamy mozliwosci sprawdzic napiecia podczas jazdy chyba ze ktos ma zegar AceWell ktory pokazuje nam napiecie z akumulatora choc w sumie i to bedzie malo ale tez mowil ze moze ktoras dioda prostownicza sie sfajczyla i zjaralo altka wiec teraz pytanko jak to sprawdzic czy regulator jest cacy i gdize te diody prostownicze sa ?????
-
Richie
- Motocykl: honda fireblade
- Rok produkcji: 0
Re: brak ladowania pomocy
Maciejak pisze:witam
mam problem z moja nowo nabyta cbr sc 33 rok 98 sprawdzam miernikiem brak ladowania napiecie spada efekt taki ze jade i aku wyczerpuje sie do zera i nie ma sily podtrzymac wolnych obrotow odpielem wtyczke z alternatora tam sa 3 przewody jak sprawdzic czy alternator jest dobry czy padł ? co jeszce wplywa na ladowanie bogeneralnie nawet jak aku byl by kiepski i tak na zapalonym silniku pokazywalo by 14,4-14,3 v pomocy panowie co i jak sprawdzic ?
podczas pracy napiecie na mierniku to 12,4 i spada i spada((
[ Dodano: Pon Kwi 26, 2010 7:57 pm ]
podobno w sc33 padaja czesto regulatory napiecia jak sprawdzic czy jest padniety ?
Richie sc33