Sportowy wydech w SC57 - pytania i odpowiedzi
- sisi1623
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 1000rr kosa z USA
- Rok produkcji: 2005
- piotr dzimira
- Motocykl: RN19
- Rok produkcji: 0
-
mick 998
- Motocykl: blade rr7, erlan -bez komentarza
- Rok produkcji: 2006
ERNEST- czy myslisz ze jest to warte przerobki? ja w moim rr mam scorpiona od poczatku, tak ze nie wien jak moto chodzilo z oryginalem . mam tez oryginalny wydech moze sie skusze na tego pomysla
-mick998-
[ Dodano: Sob Cze 13, 2009 12:07 am ]
jeki 87 - chyba juz pora wyskrobac ta gume z tych kominow

[ Dodano: Sob Cze 13, 2009 12:07 am ]
jeki 87 - chyba juz pora wyskrobac ta gume z tych kominow
-
majkus2
- Motocykl: CBR 1000RR
witaj
Niezły pomysł z tym tłumikiem. Mam pewną sprawe po mimo tego iż juz jakis czas piałeś ten tekst może jeszcze mi odpiszesz....?
Sprawa wygląda nastepująco mam taki sam motorek 2005r i zrobiłem wzorując się na tobie takie same czynnośći:) Kupiłem przelotowy tłumik bez firmowy uciołem fleksem nad exupem seryjny tłumik spasowałem rurki i pospawałem wszystko. Idealnie pasuje i wyglada świetnie buczy mam tylko problem z tym exupem nie wiem czy nie trzeba go wyregulować czy co bo swieci mi sie czerwona kontrolka FI w motgocyklu. Czy wiesz może o co chodzi albo ktos inny z forum ma o tym pojecie??
Pozdrawiam Michal
Niezły pomysł z tym tłumikiem. Mam pewną sprawe po mimo tego iż juz jakis czas piałeś ten tekst może jeszcze mi odpiszesz....?
Sprawa wygląda nastepująco mam taki sam motorek 2005r i zrobiłem wzorując się na tobie takie same czynnośći:) Kupiłem przelotowy tłumik bez firmowy uciołem fleksem nad exupem seryjny tłumik spasowałem rurki i pospawałem wszystko. Idealnie pasuje i wyglada świetnie buczy mam tylko problem z tym exupem nie wiem czy nie trzeba go wyregulować czy co bo swieci mi sie czerwona kontrolka FI w motgocyklu. Czy wiesz może o co chodzi albo ktos inny z forum ma o tym pojecie??
Pozdrawiam Michal
-
diobol
- Motocykl: sc57
- Krys202
- Motocykl: sc57b REPSOL
- Rok produkcji: 2007
Wydech od EdHaust 'a
Witam. Dzisiaj zamówiłem wydech od Edzia, tak się złożyło że miał oryginał do 1000rr na zbyciu więc biorę od niego. Mojego nie wywalam dopóki nie dostane "nowego" i w razie jak by coś nie grało zawsze jakiś sprawny komin zostanie
Dlaczego się zdecydowałem na tą opcję ?
1. Seryjny wydech jest ładny
2. Zostaje działający exup - przypuszczalnie nie będzie problemów z dołem
3. Nie wiem od czego to zależy ale niektóre akcesoryjne wydechy wystają za daleko - powiem szczerze że wygląda to irytująco (wg. mnie)
4. Koszt fajnego komina to 1500 - 2000 zł no i w gratisie pogorszenie dołu.
5. Edzio ma dobre opinie i jeżeli robi to solidnie bez fuszery to dlaczego nie ?
Jak tylko dostanę przerobiony komin zdam relacje jak to wszystko wygląda i gada. Mam nadzieje że nie będzie problemów z exupem czy słabym dołem. Pozdrawiam
Dlaczego się zdecydowałem na tą opcję ?
1. Seryjny wydech jest ładny
2. Zostaje działający exup - przypuszczalnie nie będzie problemów z dołem
3. Nie wiem od czego to zależy ale niektóre akcesoryjne wydechy wystają za daleko - powiem szczerze że wygląda to irytująco (wg. mnie)
4. Koszt fajnego komina to 1500 - 2000 zł no i w gratisie pogorszenie dołu.
5. Edzio ma dobre opinie i jeżeli robi to solidnie bez fuszery to dlaczego nie ?
Jak tylko dostanę przerobiony komin zdam relacje jak to wszystko wygląda i gada. Mam nadzieje że nie będzie problemów z exupem czy słabym dołem. Pozdrawiam
-
jack187
- Motocykl: Fireblade 1000 RR 2004
wydech yoshimura
Witam. Czy majac yoshimure bez exapa ale linki wisza trzeba przeprogramowac komputer-zmienic mape, czy ewentualnie wcisnac exapa, co by oczywiscie miec lepszy dol? Power comander nieobecny
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
jeżeli nie masz exapa to power comander wtedy nie masz dołu a jak nie masz kasy na na to to silniczek kup i problem z głowy
[ Dodano: Sro Mar 30, 2011 12:20 am ]
chyba że masz kolektor bez exapa to chyba bedziesz musiał power comandera
Koledzy sie pewnie wypowiedza jeszcze i pewnie mnie poprawia ale chyba na forum było juz pisane na ten temat
[ Dodano: Sro Mar 30, 2011 12:20 am ]
chyba że masz kolektor bez exapa to chyba bedziesz musiał power comandera
Koledzy sie pewnie wypowiedza jeszcze i pewnie mnie poprawia ale chyba na forum było juz pisane na ten temat
Oddam nerkę za cbr :)
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Ja jestem też po zabiegu założenia przelotu
Również nie bardzo mogłem sobie w tym momencie pozwolić na pc + konkretne strojenie (sam zakup pc to początek drogi moim zdaniem).
U siebie wstawiłem przelot z rurą dolotową MIVVA + flapper mod + pair mod -1ząb z przodu i moim zdaniem jest dużo przyjemniej niż było (zarówno z dołu ciut lepiej jak i ogólnie takie agresywniejsze ciut moto). Wiadomo , że dużo robi przełożenie ale po tych modyfikacjach przynajmniej w moim odczuciu silnikowo też wszystko jest na plus w porównaniu do serii.
Są osoby , które zostawiają seryjny dolot z egcv i kombinują końcówkę ale nie jezdziłem takim sprzętem więc nie wiem na ile różne od mojego są to wrażenia.
Zaznaczam , że moje moto nie było na żadnej hamowni i moje odczucia przed i po są tylko moimi odczuciami ale jestem zadowolony
[ Dodano: Sro Mar 30, 2011 10:19 am ]
PS - konkretna moja rada do Twojego pytania -1 ząb z przodu i będziesz zadowolony a jak masz kasę to tylko pc + hamownia
U siebie wstawiłem przelot z rurą dolotową MIVVA + flapper mod + pair mod -1ząb z przodu i moim zdaniem jest dużo przyjemniej niż było (zarówno z dołu ciut lepiej jak i ogólnie takie agresywniejsze ciut moto). Wiadomo , że dużo robi przełożenie ale po tych modyfikacjach przynajmniej w moim odczuciu silnikowo też wszystko jest na plus w porównaniu do serii.
Są osoby , które zostawiają seryjny dolot z egcv i kombinują końcówkę ale nie jezdziłem takim sprzętem więc nie wiem na ile różne od mojego są to wrażenia.
Zaznaczam , że moje moto nie było na żadnej hamowni i moje odczucia przed i po są tylko moimi odczuciami ale jestem zadowolony
[ Dodano: Sro Mar 30, 2011 10:19 am ]
PS - konkretna moja rada do Twojego pytania -1 ząb z przodu i będziesz zadowolony a jak masz kasę to tylko pc + hamownia