Co do zakładania lub nie to zgadzam się z Tytusem zawsze lepiej dodać sobie parę punktów do bycia lepiej widocznym, choćby przy jeździe w korku, gdybym miał takie w zeszłym roku moje biodro byłoby mi wdzięczne do dziś.
[/quote]
Nikogo nie razi bo przyglądałem się z auta ( kumpel na mojej cebrze )z różnych pozycji w ramach testu i jest ok tyle,że dużooo widoczniej i agresywniej-od razu widać,że jedzie konkret a nie np skuter
Cały montaż trwał ok. 30min.
Ziutek pisze:zyli muszę kupić w/w zestaw xenon z żarnikami H7 i zamontować wg wzoru Bartka
Ziutek pisze:A wiecie może jak odróżnić jaki żarnik mam zamontowany, 6000k czy 8000k? Jest gdzieś to nadrukowane na żarniku?
wiertło pisze:stashekcn, ja jak na razie nie miałem dzwonka to nie wiem. |Miałem w dwóch moto i nikt się nie czepiał na przeglądzie czy przy kontrolach
sorki ich wiedza co do stanu i jak faktycznie ma być w to coś pojazd wyposażony odbiega daleko od normy
Taka prawda a jak już wcześniej pisałem dla mnie to dodatek zbyteczny i faktycznie kiedy żarówka halogenowa daje około 1500 lumenów światła to Xenon daje około 5000 i daje jak spawara po oczach
Sorry, ale tak to jest i w praktyce do 500zł gol i dowód zatrzymany.....a policjanci co nie znają się na temacie to jak niby mają zabrać dowód za coś czego nie ogarniają?????? Ale już trafienie na wyjadaczy z ruchu drogowego skutkuje dowodem do wora
Ale każdy musi sam widzieć na co go stać, bo ja już wcześniej pisałem, że żarówki dające 90% więcej światła z firmy Osram lub Tungsram też świecą i jakoś jestem widoczny więc bez przesadyzmu
Wróć do Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości