Co do zakładania lub nie to zgadzam się z Tytusem zawsze lepiej dodać sobie parę punktów do bycia lepiej widocznym, choćby przy jeździe w korku, gdybym miał takie w zeszłym roku moje biodro byłoby mi wdzięczne do dziś.
Xenon 929 - od początku do końca.
-
Krzyś
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 0
- Bartek_929
- Motocykl: Honda CBR 929
- Rok produkcji: 2001
- trakuli
- Motocykl: CBR 929 RR
Xenony raczej maja na cel bycie widocznym w dzien bo wszytskie pojezdy jezdza na swiatlach... a w nocy malo sie jezdzi do tego ja mam nizej ustawiona wiazke swiatla niz w standardzie dlatego nikt mi z na przeciwka nie mruga
[/quote]
Zgadzam się. Miałem opory przed założeniem ale teraz po paru tyś km wiem,że każdy mój następny sprzęt będzie miał xenonki
Lampę również nieco opuściłem bo xenon mam tylko na krótkich a ich używam po mieście. długie po zmroku wyłączam przy każdym mijaniu-bo tak nakazuje kultura
Nikogo nie razi bo przyglądałem się z auta ( kumpel na mojej cebrze )z różnych pozycji w ramach testu i jest ok tyle,że dużooo widoczniej i agresywniej-od razu widać,że jedzie konkret a nie np skuter 
Zgadzam się. Miałem opory przed założeniem ale teraz po paru tyś km wiem,że każdy mój następny sprzęt będzie miał xenonki
Lampę również nieco opuściłem bo xenon mam tylko na krótkich a ich używam po mieście. długie po zmroku wyłączam przy każdym mijaniu-bo tak nakazuje kultura
CBR 929 RR Xenon,Carbon, Akropovic, Stalowe oploty, K&N, D.I.D.,Crash Pady,Michelin Pilot Sport,
- Opuszi
- Motocykl: Honda CBR 929RR FireBlade
Wczoraj w swoim fajerze założyłem xenon. Cały zestaw (2x żarnik H7 + 2 przetwornice slim), zakupiłem tam gdzie Bartek_929, czyli w auto-xenony.pl, na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item978691099_hid ... 3_hb4.html
Przetwornica zamontowana w lewym wypełnieniu (jest mniejsza i cieńsza od paczki papierosów). Panowie z auto-xenony.pl polecili mi temperaturę 8000k, gdyż jest lepiej widoczne i efekt jest lepszy. Z racji niesprzyjającej pogody, nie mogłem póki co przetestować oświetlenia podczas jazdy, aczkolwiek różnica jest kolosalna
Cały montaż trwał ok. 30min.
W najbliższym czasie postaram się dołączyć fotki, obrazujące różnice pomiędzy xenon 8000k a zwykłą żarówką H4.
Przetwornica zamontowana w lewym wypełnieniu (jest mniejsza i cieńsza od paczki papierosów). Panowie z auto-xenony.pl polecili mi temperaturę 8000k, gdyż jest lepiej widoczne i efekt jest lepszy. Z racji niesprzyjającej pogody, nie mogłem póki co przetestować oświetlenia podczas jazdy, aczkolwiek różnica jest kolosalna
W najbliższym czasie postaram się dołączyć fotki, obrazujące różnice pomiędzy xenon 8000k a zwykłą żarówką H4.
..:: Lepiej 30 minut później, niż 30 lat za wcześnie ::..
- stashekcn
- Motocykl: SC-57
- Rok produkcji: 2004
To ja mam inne pytanie. Pomijamy policje... Czy nie miał ktoś problemów z wypłatą odszkodowania w razie wypadku, jeśli miał zamontowane Xenony? Niektórzy rzeczoznawcy pieczołowicie sprawdzają nawet homologacje na kloszu... No chyba ze do oględzin wyrzucamy żarnik. Jak to jest? Zaczynam sie też przekonywać do montaży w moim SC57
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
tak dokładnieZiutek pisze:zyli muszę kupić w/w zestaw xenon z żarnikami H7 i zamontować wg wzoru Bartka
na kablu powinna być metka nie wiem czy na kołnierzu żarnika jest wybite. Inaczej nie odróżnisz co to jest ale pewnie 6000k standardZiutek pisze:A wiecie może jak odróżnić jaki żarnik mam zamontowany, 6000k czy 8000k? Jest gdzieś to nadrukowane na żarniku?
Oddam nerkę za cbr :)
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Tylko na przeglądach za to dowodów nie zabierająwiertło pisze:stashekcn, ja jak na razie nie miałem dzwonka to nie wiem. |Miałem w dwóch moto i nikt się nie czepiał na przeglądzie czy przy kontrolach