Wskaźnik rezerwy paliwa - cbr f4i

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)
Awatar użytkownika
Lukki
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: CBR 600 F4i Sport
Rok produkcji: 2001

Wskaźnik rezerwy paliwa - cbr f4i

Post autor: Lukki »

Witam,
mam problem ze wskaźnikiem rezerwy w cbr f4i. Na wyświetlaczu palą się wszystkie kreseczki oznaczające rezerwę, nie mrugają, palą się cały czas. Pomimo tego, że w baku jest sucho, na wyświetlaczu nadal świecą 4 kreski. Po rozłączeniu wtyczki od wyświetlacza i ponownym podłączeniu, kreseczki przestały się wyświetlać, pojawiają się tylko na chwile gdy następuje włączenie zapłonu. Proszę o pomoc ;)
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

ja kolego miałem ten sam problem wyciagnołem pompke z baku i tam jest czujnik od tego z jednym kabelkiem w srodku tego czujnika jest kólka jak dobrze pamietam delikatnie to rozebrałem ten czujnik wyczysciłem i poprawiłem lutownicą lót i tak naprawiłem na rezerwie pokazała sie cała drabinka a pózniej po kolei schodziły mi te kwadraciki. Przez dwa lata pokazywało mi już prawidłowo
Oddam nerkę za cbr :)
Awatar użytkownika
Lukki

Dzięki stary :one: Zobacze czy to też u mnie pomoże. :P
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

Chyba ze ktos z kolegow moze inaczej zrobil. Tak jak napisalem tak zrobilem i dzialalo. Chcialem nowke kupic ale osobno tego czujnika nie kupisz a w serwisie zawolali mi 3,5tys to usiadlem z wrazenia :ooo: :D
Oddam nerkę za cbr :)
Awatar użytkownika
Lukki

Ceny mają chore, nie wiem skąd takie biorą. Naprawdę, chciałbym czasem kupić oryginalne cześci ale te ceny odstraszają jak cholera. hihi: Zrobie tak jak mówiłeś, mam nadzieję, że podziała. :P Niech sie może jeszcze ktoś wypowie, kto miał podobny problem. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne Dyskusje”