Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zaczne od tego ze mam tlumik przelotowy devil i dodatkowo skrucony. Mialem taki problem ze bardzo strzela z wydechu jak pusze mu z gazu i leci na biegu bo jak juz gazuje go na postoju to tam raz moze strzeli (zauwarzylem ze czym wieksza predkosc a nizej zapiety bieg ze bardziej ciegnie go silnik tym bardziej strezla moze to bedzie pomocne) droga faza to ze jak juz nawet widzialem w tematach jak mi sie nagrzeje to dlawi go do 3tys obrotow dzis wydarlem gazniki i swiece i tak siece biale na koncu a rozebranie gaznikow jutro sie biore i prosze o pomoc i opinie na temat moich objawow no i jak mam ustawic wszytko w gaznikach tak po chlopsku ile obrotow itp aaa filtr orginalny dolaczam zdj dla ciekawskich
PS sorrki za bledy jak sa http://rapidshare.com/files/419063535/DSCN1682.zip
Witaj kolego, trochę nie jasno napisałeś, ale z tego co napisałeś można wywnioskować, że przyczyn strzelania w rure może być kilka, na moje oko to możesz mieć coś z zapłonem, może moduł nie domaga, albo któraś z cewek, może być tak, że gaźniki są źle ustawione, tylko, że nie da się ustawić prawidłowo gaźników kręcąc śrubą tyle, a tyle obrotów w lewo lub prawo, do tego jest sprzęt potrzebny, ja radziłbym ci, abyś znalazł dobrego mechanika, i on ci powie co jest grane. A z którego Komorowa jesteś, może tego pod Świdnicą ?
Mój poprzedni motocykl miał podobne objawy, też walił marchewami Na początku mi sie to podobało, ale gniazda zaworowe mogą sie wypalić także to naprawiłem, U mnie przyczyną była zbyt bogata mieszanka w gaźnikach
Pozdrawiam
Z tego co ja pamiętam z forum, to każdy tłumik przelotowy będzie strzelał w rurę po spuszczeniu z gazu ( tak pisali koledzy z forum ). Czy to nie normalka?????
Zgadza się maki ma strzelać jak mu dasz gazu i jak spada na biegu też będzie strzelać!Ale po założeniu sportowego tłumika czy filtru powietrza niezbędna jest regulacja synchro gaźników!
marcinkus pisze:Zgadza się maki ma strzelać jak mu dasz gazu i jak spada na biegu też będzie strzelać!Ale po założeniu sportowego tłumika czy filtru powietrza niezbędna jest regulacja synchro gaźników!
A w tym rzecz ( oczywiście przy zmianie filtra na sportowy)....
dzięki za odp. poskładałem to wszytko ladnie odpalił i śrubkę od wolnych obrotów (ta pod spodem ) wykęciłem o 2,5 obrotu i dzieje sie tak juz mniej sie dlawi na wolnych (znaczy jak sie nagrzeje ruszanie z nich ) ale jak jest zimny i odpalam go na ssaniu to wskoczy na wyższe obroty i zaraz spadnie ze ledwo chodzi. Przestawilem wiec na 2 obroty wykręcona (wkręciłem o 0,5 obrotu ) no i lepiej ale znow jak juz zlapie temperature to go dlawio na wolnych wróciłem do 2.5 obrotu i na zimno jak go odpailem zauwazylem ze jezeli wykrece linke od wolych obratow to cos lepiej aaa jeszcze nie dodalem ze jak po chodzi na ssaniu i spuszcze juz je to gasnie odpale i chodzi na wolnych jakies pomysly co zepsulem no i ile fabrycznie ma byc wykerona srubka od wolnych na kazdym gazniku pzdr (OGOLNIE MOTO LEPIEJ CHODZI ROWNO I WYDAJE MIS IE ZE MNIEJ PALI jak by nie to ssanie to byl bym zadowlony
Spoko tylko kolego powiedz jak mam sie do tego zabrac wakumetry mam powiem jak zrobilem ustawuilem rowno srubki od wolnych i ustawilem gazniki wakumentrami aaa jak moge zmienic dawke mieszanki na wyszych obrotach iglica podcisnieniowa ????
ps wlasnie chcialem zeby kotos konkretnie opisal co po czym sie powinno zrobic i jak bo duzo o tym szukalem nie ma nic konkretnego z gory dzieki za wasz wysilek
Sam tego nie robiłem!Wiem że wakuometry podłączasz do śrub od podciśnienia i kręcisz śrubkami od gaźników aż będziesz miał takie same ciśnienia w 4 gaźnikach!Skład mieszanki ustawia się za pomocy świecy colourtune czy jakoś tak!