Pękniety blok
-
arek
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: był zx10r, jest sc57
- Rok produkcji: 2004
Pękniety blok
jeżeli jest już taki temat to sorry za zakładanie nowego ale szukałem i nie znalazłem... Mianowicie chodzi mi o to od czego pękają bloki w 954? Czy to jest wada fabryczna czy poprostu z winy uzytkownika?? Od marca posiadam 954 i powiem szczerze ze w jakąś psychoze popadne bo ciągle po każdej przejażdże szukam pęknięć na silniku. Czasem sie zastanawiam nad sprzedażą tego motor i kupnem innego ale szkoda mi, bo naprawde dobra sztuka mi sie trafiła.
- Honda
- Motocykl: Były dwie SC33
- Rok produkcji: 1999
Powypadkowe 929/954 maja tendencje do pekania blokow - zalezy jaki crash
Byla jakas seria silnikow (od numeru XXX do XXX) 954 ktore mialy za cienka sciane bloku silnika - byly wymieniane przez Honde jezeli wlasciciel sie zglosil, musial bys wyszukac osobny temat na forum bo gdzies bylo o tym jaki to zakres serii.
Jak trafiles na dobra sztuke to czym sie zamartwiac
? Ja bym jezdzil i sie nie przejmowal. Jedynie sprawdzac stan oleju przed wyprawa i patrzec czy temperatura wody w normie czyli jak w kazdym moto. Sprzedasz i bedziesz sobie pluł w brode ze miales fajne moto a teraz kupisz cos innego i bedziesz sie zamartwial np. zgrzytająca dwójką w R1 lub pekajaca ramą w GSXR
Kazdy sprzet ma swoje jakies wady. Jak sie motocykl sprawuje to sie nim jezdzi
Byla jakas seria silnikow (od numeru XXX do XXX) 954 ktore mialy za cienka sciane bloku silnika - byly wymieniane przez Honde jezeli wlasciciel sie zglosil, musial bys wyszukac osobny temat na forum bo gdzies bylo o tym jaki to zakres serii.
Jak trafiles na dobra sztuke to czym sie zamartwiac
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
mysle ze pekanie blokow w 954TRR moze miec przyczyne w crashpadach ktore w tym modelu sa przykrecane wlasnie do bloku silnika, w wypadku ta czesc dosteje mocno w dupe co pozniej moze sie przelozyc na owe peknecia... oczywiscie to moja teoria nie koniecznie sluszna 
Jedno jest pewne jezeli sprzet jest igla to raczej nie ma sensu sie stresowac
Jedno jest pewne jezeli sprzet jest igla to raczej nie ma sensu sie stresowac
-
arek
- Motocykl: był zx10r, jest sc57
- Rok produkcji: 2004
dzięki wielkie Panowie za odpowiedzi bo juz mnie cos trafiało powoli. Najpierw całą zime szukałem w miare zadbanego sprzętu no i jak już znalazłem to zacząłem czytać o tych pękających blokach i wtedy już wogóle mi sie odechciało przygód z fajerem. Ale skoro mniej więcej tak sie przedstawia sprawa no to nie ma czym sie na zapas stresować. Pozdrawiam...