oklejenie 954 folią ?
-
cookieman
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 954
- Rok produkcji: 2002
- Kontakt:
oklejenie 954 folią ?
kolega zajmuje sie oklejaniem pojazdów folją w różnych kolorach teraz zastanawiam sie nad oklejeniem swojej cebry na czarny mat lub inny fajny kolurek (jutro mam podjechac smple zobaczyc) bo ten co mam teraz lakier w niekturych miejscach jest albo przytarty albo pęknięty a kumpel za oklejenie sibiar powiedzial mi od 1000 do 2000 bo 70% to koszt folji co o czyms takim myslicie ?
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2012, 22:21 przez cookieman, łącznie zmieniany 1 raz.
- pit
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
- Kontakt:
http://www.motogen.pl/galeria/motogen-t ... ,art7.html
Tu jest coś, ale jak to się ma jakościowo do lakieru to nie wiem?
Tu jest coś, ale jak to się ma jakościowo do lakieru to nie wiem?
Moto Psycho
-
arek
- Motocykl: był zx10r, jest sc57
- Rok produkcji: 2004
we Wrocławiu jest firma która sie tym zajmuje i jest tam naprawde sporo fajnych fur zrobionych http://www.zmianakoloruauta.pl/?gclid=C ... 3wodeFbkEg
Kolega okleił swój samochód, jezdzi nim już dwa lata i nic złego się nie dzieje. Ale firma wymaga idealnej powierzchni karoserii, bo wszelkie nierówności wyjdą pod folią i wtedy jest lipa. Słyszałem też, że efekt końcowy jak i trwałość zależy od materiałów użytych i fachowca, który to robi, bo można sobie szybko CENZURA robote. Po za tym w każdej chwili mozna zerwać tą folie i powrócić do oryginału...
Kolega okleił swój samochód, jezdzi nim już dwa lata i nic złego się nie dzieje. Ale firma wymaga idealnej powierzchni karoserii, bo wszelkie nierówności wyjdą pod folią i wtedy jest lipa. Słyszałem też, że efekt końcowy jak i trwałość zależy od materiałów użytych i fachowca, który to robi, bo można sobie szybko CENZURA robote. Po za tym w każdej chwili mozna zerwać tą folie i powrócić do oryginału...
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
po pierwsze kolego nie "folją" a folią a po drugie nie radziłbym ci oklejać całego moto bo to jest krótkotrwały efekt i po roku zacznie odłazić. podam przykład kolegi który odkupił od swojego dobrego ziomka gixa k6 całego oklejonego matową folią przez profesjonalną firmę zapłacił gruuby grosz coś ponad tysiaka z tego co pamiętam, i co i folia odchodzi po 2 sezonach wiadomo nie wszędzie ale w rogach i mocnych zagięciach się odkleja.
ja u siebie w F3 kiedyś oklejałem lusterka i po miesiącu się zaczęło odklejać
jak już robić takie coś to tylko i wyłącznie HYDROGRAFIKA w profesjonalnej firmie z lakierowaniem wtedy trzyma tak samo mocno jak lakier.
kolega od gixa zastanawia się nad wywaleniem foli i zrobieniem hydrografiki pytał w jakiejś firmie to caaaluśkie moto i wszystkie elementy to 2600zł więc jak miałbyś oklejać folią za taką gruba kasę to 1000000 razy lepiej hydro
ja u siebie w F3 kiedyś oklejałem lusterka i po miesiącu się zaczęło odklejać
jak już robić takie coś to tylko i wyłącznie HYDROGRAFIKA w profesjonalnej firmie z lakierowaniem wtedy trzyma tak samo mocno jak lakier.
kolega od gixa zastanawia się nad wywaleniem foli i zrobieniem hydrografiki pytał w jakiejś firmie to caaaluśkie moto i wszystkie elementy to 2600zł więc jak miałbyś oklejać folią za taką gruba kasę to 1000000 razy lepiej hydro
-
cookieman
- Motocykl: CBR 954
- Rok produkcji: 2002
- Kontakt:
byłem dzisiaj u kumpla, sam mi odradzal (i nie czepiaj sie literowek) mowi ze oklejenie jest na 3 lata spoko a wszystko zalezy od foli folji celofanu czy jak chcesz to nazwac ale sam powiedzial ze w czarnym macie ani w karbonie mi tego niezrobi bo coraz wiecej ludzi to ma i poprostu niebedzie to juz fajnie wygladalo, myslalem o bialym karbonie ale to mi mowi ze co jedna jazda to szczoteczka do zebow i szorowanie, jutro ma mi dac namiar do znajomego swojego co hydrografike robi i jakis fajny wzor moge sobie zainstalowac, terac mysle nad urban camo