oklejenie 954 folią ?

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
cookieman
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002
Kontakt:

oklejenie 954 folią ?

Post autor: cookieman »

kolega zajmuje sie oklejaniem pojazdów folją w różnych kolorach teraz zastanawiam sie nad oklejeniem swojej cebry na czarny mat lub inny fajny kolurek (jutro mam podjechac smple zobaczyc) bo ten co mam teraz lakier w niekturych miejscach jest albo przytarty albo pęknięty a kumpel za oklejenie sibiar powiedzial mi od 1000 do 2000 bo 70% to koszt folji co o czyms takim myslicie ?
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2012, 22:21 przez cookieman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Max_929
Moderator
Moderator
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2000

Post autor: Max_929 »

znajdź w necie i pokaż jakieś fotki tak porobionych aut albo filmik z oklejania ;)
remek 2o
Motocykl: k8 1000
Rok produkcji: 0

Post autor: remek 2o »

kumpel tez tym sie zajmuje niedawno okleil swoje 1000 k6 wlasnie na czarny mat i wyglada KOZACKO!!!
Awatar użytkownika
pit
Motocykl: sc57a
Rok produkcji: 2005
Kontakt:

Post autor: pit »

http://www.motogen.pl/galeria/motogen-t ... ,art7.html
Tu jest coś, ale jak to się ma jakościowo do lakieru to nie wiem?
Moto Psycho
Awatar użytkownika
TasmaN
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 1998
Kontakt:

Post autor: TasmaN »

Ja natomiast slyszalem ze przed oklejeniem warto porzadnie zaprawic, wyszlifowac wszelkie nierownosci i ubytki lakieru... podobniez na folii to bardzo widac potem.
Awatar użytkownika
MaciekM
Motocykl: 954 RR
Rok produkcji: 2003

Post autor: MaciekM »

TasmaN pisze:Ja natomiast slyszalem ze przed oklejeniem warto porzadnie zaprawic, wyszlifowac wszelkie nierownosci i ubytki lakieru... podobniez na folii to bardzo widac potem.
dokładnie tak jest
arek
Motocykl: był zx10r, jest sc57
Rok produkcji: 2004

Post autor: arek »

we Wrocławiu jest firma która sie tym zajmuje i jest tam naprawde sporo fajnych fur zrobionych http://www.zmianakoloruauta.pl/?gclid=C ... 3wodeFbkEg
Kolega okleił swój samochód, jezdzi nim już dwa lata i nic złego się nie dzieje. Ale firma wymaga idealnej powierzchni karoserii, bo wszelkie nierówności wyjdą pod folią i wtedy jest lipa. Słyszałem też, że efekt końcowy jak i trwałość zależy od materiałów użytych i fachowca, który to robi, bo można sobie szybko CENZURA robote. Po za tym w każdej chwili mozna zerwać tą folie i powrócić do oryginału...
Awatar użytkownika
maciekx
Moderator
Moderator
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5

Post autor: maciekx »

po pierwsze kolego nie "folją" a folią a po drugie nie radziłbym ci oklejać całego moto bo to jest krótkotrwały efekt i po roku zacznie odłazić. podam przykład kolegi który odkupił od swojego dobrego ziomka gixa k6 całego oklejonego matową folią przez profesjonalną firmę zapłacił gruuby grosz coś ponad tysiaka z tego co pamiętam, i co i folia odchodzi po 2 sezonach wiadomo nie wszędzie ale w rogach i mocnych zagięciach się odkleja.

ja u siebie w F3 kiedyś oklejałem lusterka i po miesiącu się zaczęło odklejać :/

jak już robić takie coś to tylko i wyłącznie HYDROGRAFIKA w profesjonalnej firmie z lakierowaniem wtedy trzyma tak samo mocno jak lakier.

kolega od gixa zastanawia się nad wywaleniem foli i zrobieniem hydrografiki pytał w jakiejś firmie to caaaluśkie moto i wszystkie elementy to 2600zł więc jak miałbyś oklejać folią za taką gruba kasę to 1000000 razy lepiej hydro
cookieman
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002
Kontakt:

Post autor: cookieman »

byłem dzisiaj u kumpla, sam mi odradzal (i nie czepiaj sie literowek) mowi ze oklejenie jest na 3 lata spoko a wszystko zalezy od foli folji celofanu czy jak chcesz to nazwac ale sam powiedzial ze w czarnym macie ani w karbonie mi tego niezrobi bo coraz wiecej ludzi to ma i poprostu niebedzie to juz fajnie wygladalo, myslalem o bialym karbonie ale to mi mowi ze co jedna jazda to szczoteczka do zebow i szorowanie, jutro ma mi dac namiar do znajomego swojego co hydrografike robi i jakis fajny wzor moge sobie zainstalowac, terac mysle nad urban camo
Awatar użytkownika
LENAR
Motocykl: 1000RR Repsol
Kontakt:

Post autor: LENAR »

cookieman pisze:(i nie czepiaj sie literowek)
To popraw ten tytuł skoro już Ci zwrócono uwagę, bo oczy bolą patrzeć.

Dzięki.
Kuba'125
Motocykl: Honda
Rok produkcji: 0

Post autor: Kuba'125 »

Obkleić sobie można stunt psa a nie 954 bo wiocha !! jak zmieniać kolor to wymyślić ciekawe i ładne malowanie i do lakiernika.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)”