Tlumik D&D

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
DavShaman
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Tlumik D&D

Post autor: DavShaman »

Witam.

Dzisiaj kupilem uzywany tlumik marki D&D tu stronka firmy:
http://www.danddexhaust.com/catalog/honda/index.htm

Troszke zardzewiala sama koncówka, ale co tam tani byl.

Po pierwsze wydaje mi sie ze jest za glosny. Znajomi maja gsrx 1000 i sv1000 z aftermarketami i moja blade jest najglosniejsza.

Po drugie jak zaparkowalem ja w domu (no niestety) to bardzo czuc bylo benzyna jak nigdy dotad.

Czy ma ktos doswiadczenia z tym tlumikiem?

Pewno ten temat juz byl walkowany, ale co dalej z gaznikami zostawic jak sa czy wyrególowac, jesli tak to jak najlepiej. Zmieniac dysze? Jesli tak to na wieksze czy na mniejsze. Opuszczanie podwyszszanie iglicy itd?

Dzieki za pomoc

Dawid
pekal1
Motocykl: CBR 1137 FIREBLADE
Rok produkcji: 1998

Post autor: pekal1 »

Dav, przywitaj się o odpowiednim dziale bo Cię chłopaki "zjedzą" ;)
Po każdej ingerencji w układ dolotowy, bądź wydechowy należy przeprowadzić regulację synchro i składu mieszanki. Mieszankę regulujemy w 1 kolejności śrubką u dołu każdego z gaźników.

Pzdr
DavShaman
Motocykl:

Dzieki bardzo.

Tez myslalem ze wypada sie przywitac i szukalem wczoraj po to odpowiedniego dzialu. Zazwyczaj kawiarenka, bac nowi uzytkownicy. Myslalem by sie przywitac w dziale 'Smietnik' :P No ale juz znalazlem przyklejony temat, :one:

Zaraz wyjade i poslucham jej jeszcze raz. Are sklaniam sie do zalozenia orginala z powrotem.

Trudno tu gdzie mieszkam (IRL) o dobrego mechanika niestety, któremu móglbym zaufac z ustawianiem gazników.
Kubcyś
Motocykl: GSXR 1000
Rok produkcji: 0

Post autor: Kubcyś »

Bo D&D mają to do siebie, że są głośne - taki urok wydechów tej firmy. Daj mi znać jakbyś chciał sprzedać ten komin :)
Awatar użytkownika
lisq
Motocykl: CBR 900RR Fireblade
Rok produkcji: 1997

Post autor: lisq »

sam mam komin D&D i muszę przyznać nie słyszałem głośniejszego ale też przyjemniejszego dla ucha dźwięku ;) kwestia stoperów albo słuchawek z muzyką.
na dłuższe trasy mam oryginał(dłuższe = więcej niż 300km).
może to taka fanaberia wymieniać te kominy ale w sezonie są może 2 dłuższe tripy, a normalnie nie przeszkadza aż tak bardzo :)
dodatkowo dba o bezpieczeństwo :diabel2:
DavShaman
Motocykl:

Dzieki za odpowiedzi.

Zmienianie tlumika na dluzsze trasy faktycznie dobra opcja.

Musze go jescze ustawic bo na biegu jalowym (w sensie na wolnych obrotach) chodzi nierówno jak 2suwowa MZ-tka :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)”