Filtr powietrza - JAKI?

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
szubert_1
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 0

Filtr powietrza - JAKI?

Post autor: szubert_1 »

Witam wszystkich FIREBLADEmanów.
Szukam opinii na temat filtrów powietrza - oryginał czy sportowy. A jeśli sportowy to jaki? Zastanawiam się nad K&N w oryginalnym kształcie, ale kumple przekonują mnie do filtrów stożkowych. Jakie są Wasze odczucia?
Piotrek
Motocykl: Piechota

Post autor: Piotrek »

poszukaj sobie w istniejacych juz temetach.
Awatar użytkownika
Martin.B.M.
Motocykl: Komar

Post autor: Martin.B.M. »

Witam,żadne stożki..Jak sport to tylko K&N jeśli nie masz wydechu sport itp gadzetów i smigasz normalnie to sobie daruj szkoda $ i kup oryg...Pozdrawiam..;)
heniek
Motocykl:

Post autor: heniek »

zle mi sie czyta posty przez te cycki od Piotrek (ja sie juz chyba starzeje)

no tak bez sesu jest uwolnic dolot przy zablokowanym wylocie
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC33

Post autor: fabiq »

do wyboru masz

oryginal
oem hiflo
kn
pipercross

ja bym obstawal przy pipercrosie
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
RafiPL
Motocykl: 1000RR
Rok produkcji: 2006

Post autor: RafiPL »

Ja mam BMC i jest milo
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl:

Post autor: crazyduck »

pipercross ponoc lepszy od KN :D
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC33

Post autor: fabiq »

KN to marka, cos jak np. coca-cola gdzie wydaje sie miliony $ na reklame i propagowanie marki, np. sprzedajac KN dostaje profity, rozne sa sposoby nagradzania czasem zwykle ulotki a czasem mozesz sobie po roku wybrac z katalogu nagrod laptopa np. , bo juz tyle tych KN'w CENZURA, podobnie jest z castrolem - firma daje mase roznych fajnych gadzetow, prezenty w postaci gratisowych dlugopisow, koszulek, bluz, zapalniczek czy innego syfu, ja np. do akumulatorow varty dostalem fajne szmatki do wycierania wizjerow w szybkach moto i takie bajeranckie nakladki na rolgaz dziala to jak tempomat w samochodzie, do akumulatorow boscha takich dodatkow nie ma a i jedne i drugie akumulatory produkowane sa w chinach w tej samej fabryce, roznia sie jedynie naklejka czy tez nadrukiem na obudowie, teraz to nawet obudowy sa z tego samego tworzywa, zreszta nawet nie wiecie jak wiele jest takich produktow gdzie postawisz jeden obok drugiego i niczym sie nieroznia oprocz ceny i naklejki czy tez nadruku

pipercross to naprawde dobry wybor, podstawowe roznice widac juz golym okiem miedzy piperem a KN'em, pwoierzchnia pracujaca ( oddychajaca ) jest wieksza w piperze, pozniej dochodzi grubosc gabki i jej jakosc, fakt faktem KN wyglada na trwalszy bo niby taki z siateczka metalowa i waży tez sporo wiecej ( informacja szczegolnie przydatna dla tcyh latajacych po torze ) pipercross jest sporo lzejszy, pomyslicie co to za roznica 10 dkg?! w sumie niewielka ale jak kupuje sie wydechy tytanowo carbonowe (za 2 tys pln )ktore waza 0.5 kg zamiast dwoch, zdejmuje lusterka, lampy, kierunki, zbiorniczki wyrownawcze, podnozki pasazera, zaklada sie sportowe sety podnozkow lzejsze od fabrycznych o 10 g to suma sumarum na motocykl mozna sporo odchudzic a co za tym idzie czasy na torze wykrecac tez lepsze, stosunek mocy do kg. jest optymalny a moto po prostu lepiej CENZURA ;)

no i co do pipera to jest zrobiony sztucznie, a KN jest z bawelny organicznej, kilka myc i traci swoje wlasciwosci czyszczace, piper jest trwalszy na dodatek przez swoja grubsc i zawilosc gabki mniej syfu przedostaje sie w uklad zasilania, dodatkowo mozemy regulowac jego przepustowosc, w niewielkim stopniu ale jednak mozna, bo nasaczajac gabke bardziej olejem, przydusimy jego przepustowosc ale powietrze bedzie czystsze, no a w takim KN nie ma co nasiaknac bo jest cienki jak papier z zeszytu, dasz za duzo oleju to ci po prostu splynie

ale to trzeba po prostu wziasc w reke oba te filtry i sobie porownac bo takie gadanie to i tak nikogo nie przekona bo KN to KN, wszyscy maja KN'a no i daje extra wypasione naklejki co se mozna nakleic na moto - pipercross tez daje ale czy ktos bedzie wiedzial co to pipercross?! wiec chyba nie zablysniesz pod kolumna zygmunta ;) ... pipercrossem
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
Awatar użytkownika
krolik
Moderator
Moderator
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post autor: krolik »

podzielam zdanie fabiqa Pipecross jest lepiej wykonany i ma dużo wiekszy przeplyw powietrza. Sprawdzilem osobiscie
motobandyta
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM

Post autor: motobandyta »

Nie wiele wiem o pipercross'ie ale o k&n słyszałem podobne opinie do tych co przedstawił tutaj fabiq. W swoim moto mam BMC kupiłem go z takim filtrem, a mechanik u którego robiłem swrvis na wiosne mówił że to lepszy wybór niż k&n.
goOly19
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: r1, drz 400

Post autor: goOly19 »

jaka cena tego pipercross 'y ?? i gdzie mozna go zdobyc
szubert_1
Motocykl: CBR 954

Post autor: szubert_1 »

Kolega fabik zrobił jednak swoim długim tekstem niezłą reklamę filtrom pipercross. Mnie przekonał - a co mi tam spróbuję. Dzięki za opinię.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR954RR SC50)”