Szukam kogoś kto ma XENON HID w SC57A

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Post autor: crazyduck »

U mnie sie nie czepiają ;) mam niebieskie postojówki i o nie bardziej czepiają taka zmyłka :mrgreen: ale i tak zleży na jakiego trafisz pana
Awatar użytkownika
Tomi RR
Motocykl: CBR 1000 RR
Rok produkcji: 2006

Post autor: Tomi RR »

Hej , ja mam xenon już w kolejnym moto , teraz w SC 57b mam 2 przetwornice h7 mini slim (na krótkie i długie) jedną w prawym drugą w lewym boku pod plastikami ( lewa obok bezpieczników, prawa obok zbiorniczka na płyn chłodniczy.Miejsca tam niewiele ale da się upchnąć ;) wcześniej kupiłem zestaw na http://www.xenonowe.pl ,teraz już jest tego sporo na allego w rozsądnej kasie ja zapłaciłem 150 zł za zestaw samochodowy 2 x h7. http://allegro.pl/show_user.php?uid=20244206
Jeżeli chodzi a "psiarnie" to tak jak z każdym zatrzymaniem , jeden się "przywala do wszystkiego" drugi spoko tylko papiery ...zależy na kogo się trafi... jak dla mnie Naprawdę warto zaryzykować montaż przede wszystkim dla lepszej widoczności i bezpieczeństwa no i oczywiście dla Efektu Wizualnego ;) Pozdro
Brygada RR
Adrian_1000
Motocykl:

Post autor: Adrian_1000 »

Pany a powiedzcie mi jak to sie ma w wersji Angola ? czy bedzie oświetlalo calą ulice + cały las czy bedzie ok pomimo klosza angielskiego ?
Awatar użytkownika
blazej33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post autor: blazej33 »

Ja mam w Angliku już kilka lat HID. Ponieważ mam 4300K więc barwa biała i nie ma problemu przy kontroli (nie rzuca się w oczy że HID). Jak włączę długie to normalne puszki czasami migają, ale szczególnie kierowcy TIR się wkurzają :diabel:, więc wiem, że wszyscy mnie widzą, czyli bezpieczeństwo podniesione :jupi:
Awatar użytkownika
slamann
Motocykl: HONDA CBR 1000RR

Post autor: slamann »

Kolego Twoja sprawa i Twój motocykl :D ale za to jest 500zł za stan techniczny mandacior i zatrzymanie dowodu rejestracyjnego za oświetlenie nie zgodne z homologacją i warunkami technicznymi pojazdu w tym przypadku motocykla......Jak Ci się uda to przejedziesz, ale jak nie to liczyć się musisz na wydatek kilku zbiorników do budżetu państwa :D ;)
Adrian_1000
Motocykl:

Post autor: Adrian_1000 »

No właśnie tj piszesz slamann , troszke lipa bylaby zaliczyć 500 zł i dowód zatrzymany ale bardziej chodziło mi o samą widocznośc i nie oślepianie ale jednak odpuszcze sobie i kupie Philipsa BlueVision i bedzie git :)
Jeżdżę bo LUBIĘ :)
Awatar użytkownika
slamann
Motocykl: HONDA CBR 1000RR

Post autor: slamann »

Adrian_1000 pisze:No właśnie tj piszesz slamann , troszke lipa bylaby zaliczyć 500 zł i dowód zatrzymany ale bardziej chodziło mi o samą widocznośc i nie oślepianie ale jednak odpuszcze sobie i kupie Philipsa BlueVision i bedzie git :)
Ja też mam w swojej 900RR założone 2 H4 OSRAM 90% więcej światła i powiem tak, że wystarczy do spokojnego poruszania się w ciemnościach, bo jednak wiadomo, że jeździmy ciut mniej nocą :diabel: A światełko niczego sobie fajnie widać i to jest ważne...OSRAM lub PHILIPS i będziesz zadowolony :brawo:
WormsCrew88
Motocykl:

Post autor: WormsCrew88 »

Może technicznie za wiele nie pomogę ale zobaczcie sobie ile tańsze są zestawy hid xenon w chińskim sklepie:

http://www.globshop24.com/hid-xenon.html

Jak ktoś chce poczekać to polecam.
Awatar użytkownika
adam_repsol
Motocykl:

Post autor: adam_repsol »

Mam pytanie do kogoś kto otwierał przedni reflektor, czym go później skleić?
Awatar użytkownika
a-tomek
Motocykl: FIREBLADE SC59
Rok produkcji: 2008

Post autor: a-tomek »

ja rozklejalem,i zlozylem na ren sam klej po uprzednim nagrzaniu i skupieniu kleju na miejsce laczenia za pomoca scyzoryka i wody z plynem coby sie klej nie przywieral ,sprawdzalem jest raczej dobrze
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR1000RR SC57)”