HONDA BEZ PRADU!
-
Robson2929
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda Fireblade 900RR
- Rok produkcji: 1998
HONDA BEZ PRADU!
Witam
Mam problem z moim Firebladem 900RR,dodam ze jest to moje pierwsze moto i nie wiem od czego zaczac jesli chodzi o naprawe.Otoz chcialem posluchac tego pieknego ryku po zimie a moze nawet polatac a tu dupa!Wchodze do garazu montuje aku,przekrecam kluczyk i NIC.brak pradu czy co!szlag mnie trafil!Na wyswietlaczu pustka!Nie wiem co robic!Moze to bezpieczniki?
Dziwne bo stala w garazu cala zime okryta w kocyk i taka lipa!
Bardzo prosze o pomoc!
Z gory dziekuje
Robs
Mam problem z moim Firebladem 900RR,dodam ze jest to moje pierwsze moto i nie wiem od czego zaczac jesli chodzi o naprawe.Otoz chcialem posluchac tego pieknego ryku po zimie a moze nawet polatac a tu dupa!Wchodze do garazu montuje aku,przekrecam kluczyk i NIC.brak pradu czy co!szlag mnie trafil!Na wyswietlaczu pustka!Nie wiem co robic!Moze to bezpieczniki?
Dziwne bo stala w garazu cala zime okryta w kocyk i taka lipa!
Bardzo prosze o pomoc!
Z gory dziekuje
Robs
-
Robson2929
- Motocykl: Honda Fireblade 900RR
-
Kriss
- Motocykl: Honda CBR 900RR SC 33
- Rok produkcji: 1996
W pierwszej kolejności sprawdz kabel minusa aku, jest przykręcony pod zbiornikien do korpusu silnika, tam luibi przyśniedzieć na śrubie lub pomiędzy kablem a zaciskiem, następnie pod prawym boczkiem masz bezpiecznik i inne sprawy które jako pierwsze przyjmują prad od aku sprawdz czy tam nie zaśniedziało, jeżeli nie to , wtedy idz z aku po kabelkach do kostek przekaźników i rozłączaj/ załączaj po koleii, również kabel do stacyjki, jeżeli nie da efektu, to pozostaje elektomechanika zaprzyjaźniona, lub salonowa. Jeżeli moto hulało w zeszłym sezonie, a w tym po postoju wystąpiła awaria to myślę, że coś nie łączy. Jeszcze jedno, czy moto stało w ciepłym czy w zimnym, jeżeli w zimnym to mogło coć przyśniedzieć 
-
PatRRyk
- Motocykl: Był SC33
- Rok produkcji: 0
Pany, jechałem dzisiaj sobie i w pewnym momencie moto zgasł. Możliwe, że go lekko przydławiłem. Ale nie o tym... Po tym, próbowałem go odpalić i tutaj małe zdziwienie. Rozrusznik kręci, tylko tak mniej więcej pół obrotu i dalej słychać charakterystyczne "pyk" z przekaźnika. Światła święcą normalnie. Aku jest nowy, niedawno kupowany. Później odpaliłem moto na pych i dojechałem kawałek do kumpla. Po dojechaniu to samo. Nie kręci więcej jak pół obrotu.
Regulator napięcia umarł? Wcześniej już mi się nagrzewał dosyć mocno.
Regulator napięcia umarł? Wcześniej już mi się nagrzewał dosyć mocno.
- mangi
- Motocykl: honda cbr 900rr
kolego i to bedzie przyczyna ze moto jedzie nagle gasnie badz sam go zgasze i chcac odpalic kontrolki przygasaja a ta puszeczka pod prawymk boczkiem brzeczy jakby nie laczyla?dodam ze wszystkie styki klem oraz do tej puszeczki po prawej jak i masa i plus na rozruszniku wyczyscilem i to bedzie wina aka czy wlasnie tej puszeczki ze w srodku jakies styki nie lacza?luis954 pisze:aku ma zwarcie i nie przyjmuje prądu.przerabiałem to.
p.s. ladowanie sprawdzalem bez wl.swiatel 15v z wlaczonymi okolo 14 troche sporo i w sumie to moze byc wina aka co?