Problem z odpaleniem po 1,5 miesiąca postoju
-
crazyduck
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
- banshee
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33
- Rok produkcji: 1997
To się temacik rozwinął
Przepalania nie uznaje, bo masz rację z tymi świecami.
A co do zużywania to też jest w tym co piszesz trochę racji, jednak wg mnie silnik dostaje bardziej w du... jak się odkręca manetkę na wysokim biegu przy zbyt niskich obrotach
P.S. Trzeba coś zrobić z tą zimą koledzy, bo nam sezon się odwleka
Przepalania nie uznaje, bo masz rację z tymi świecami.
A co do zużywania to też jest w tym co piszesz trochę racji, jednak wg mnie silnik dostaje bardziej w du... jak się odkręca manetkę na wysokim biegu przy zbyt niskich obrotach
P.S. Trzeba coś zrobić z tą zimą koledzy, bo nam sezon się odwleka
- ARNO
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR 900 RR, CBR 1100 RR
- Rok produkcji: 1997
Ja nigdy w zimie moto żadnego nie przepalałem i jest git no bo po co? Jak go przepalisz powiedzmy w poniedziałek (na dworze jest powiedzmy -15) to za tydzień ( jak jest na dworze ok -15) do tego czasu olej i tak spłynie i zgęstnieje jak przed pierwszym przepaleniem więc co to za sens? Zostawic moto w spokoju aż będzie cieplej no chyba że jest jakas poważniejsza naprawa którą musimy potem sprawdzić przy uruchomionym silniku
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Jak najbardziej popieram przedmówcę. Jeśli moto jest w dobrym stanie to nawet po 10 latach powinno bez problemu zapalić. Moj poprzedni fajer nie miał z tym żadnych kłopotów. Po około 6 miesiacach zagadał z pół obrotu, przez kilka pierwszych sekund miał tylko b. niskie obroty, poniżej 1k - mimo że był na pełnym ssaniu, ale po chwili stoponiowo wkręcał się do 2k. A co będzie z obecnym to się zobaczy, jest to jego pierwsza zima w moich rękach i jak narazie od połowy listopada śpi. No ale może już niedługo.....