FILTR POWIETRZA
-
przemo
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda cbr9oorr sc 28
- Rok produkcji: 1995
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Na takim przełożeniu sc33 spokojnie powinna na 2 z gazu pójść na koło, nawet bez dyno. Wrzuć seryjny filtr a na pewno poczujesz różnice.przemo pisze:to jest to ze ja kupilem juz ze sportowym filtrem i nie mam porownania jak by chodzil na zwyklym filtrze przelozenie mam 15/44 i z dwojki nie chce isc na jedno to cos slabizna kusza mnie dynojety musze sie z tym wszystkim przespac pozdro
-
miki1406
- Motocykl: CBR900RR SC28
- Rok produkcji: 1994
- Kontakt:
Bo samo założenie filtra nic nie da... To tak jak u homo... Wejść wejdzie ale dzieci z tego nie będziecrazyduck pisze:mialem kiedys k&n u siebie w sc33 i nie chciala na nim chodzic wiec go pogonilem kupilem zwykly znow wszystko wrocilo do normy..
Do tego musi być wykonana ponowna regulacja składu mieszanki + synchro bo się wszystko po wymianach CENZURA
Jadę w lassss odkręcam gazzzz i... wypada maneteka 
dziekuje za pouczajace informacjemiki1406 pisze:Bo samo założenie filtra nic nie da... To tak jak u homo... Wejść wejdzie ale dzieci z tego nie będziecrazyduck pisze:mialem kiedys k&n u siebie w sc33 i nie chciala na nim chodzic wiec go pogonilem kupilem zwykly znow wszystko wrocilo do normy..Musi być układ taki, żeby po pierwsze zwiększona dawka powietrza mieszała się z większą dawką paliwa (na fabrycznych dyszach może być problem czyt.dynojet), po drugie zwiększona ilość gazów spalinowych musi gdzieś się ulotnić więc bardziej wydajny komin jak najbardziej wskazany...
Do tego musi być wykonana ponowna regulacja składu mieszanki + synchro bo się wszystko po wymianach CENZURA
- Mati
- Motocykl: Homda CBR 900 RR sc33
- Rok produkcji: 1998
Ja w mojej sc 33 mam dynojet, K&N i sportowy komin - daje to wszystko niezłego powera w porównaniu do serii.
Śmigam często z kolegą który też ma sc 33 bez dynojet i sportowego filtra, różnica widoczna...
Na koło z 2 z gazu idzie bez problemów.
Aaa jeszcze jedno, jak założysz dyno, na wolnych obrotach moto chodzi trochę nierówno, za to na wysokich ogień!!!
Śmigam często z kolegą który też ma sc 33 bez dynojet i sportowego filtra, różnica widoczna...
Na koło z 2 z gazu idzie bez problemów.
Aaa jeszcze jedno, jak założysz dyno, na wolnych obrotach moto chodzi trochę nierówno, za to na wysokich ogień!!!
- banshee
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33
- Rok produkcji: 1997
Stage 2 trudno dostać zdaje mi się. Możesz wybierać 1 lub 3.
Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.
Osobiście mam Stg1 filtr sportowy Pipercross. Dużo lepiej się z tym porusza, ale jeździłem do tej pory na komorowym oryginalnym wydechu, więc pełną satysfakcję będę miał dopiero w tym sezonie, jeżeli nie sprzedam jej wcześniej.
Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.
Osobiście mam Stg1 filtr sportowy Pipercross. Dużo lepiej się z tym porusza, ale jeździłem do tej pory na komorowym oryginalnym wydechu, więc pełną satysfakcję będę miał dopiero w tym sezonie, jeżeli nie sprzedam jej wcześniej.