Witam! Chce w swojej 954 założyc sportowy układ wydechowy. Mam do wziecia cos takiego jak ten kolektor http://www.allegro.pl/item707725594_pel ... 9_954.html
i teraz pytanie co sie robi z EXUP w tym przypadku? Wymontowuje się czy co? A w razie wymontowania niebedzie żadnych problemów z moto??
kolektory
-
hakellbery
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 954
- Rok produkcji: 2004
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
- krolik
- Moderator

- Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
- Rok produkcji: 2001
http://www.allegro.pl/item708866260_wydech_kompletny_cbr_929_sc44.html
Tak jak pisał Cziken, stracisz dół i środek obrotow a bedziesz mial pieklo u gory. Zalezy co kto lubi.....
Tak jak pisał Cziken, stracisz dół i środek obrotow a bedziesz mial pieklo u gory. Zalezy co kto lubi.....
-
hakellbery
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
Nie zawsze jest tak jak Cziken pisze. Ja osobiscie w swojej 954 z calkowicie standardowego ukladu wydechowego zmienilem na kompletny uklad Arrowa a jesli chodzi o silniczek exup nie wywalalem go tylko linki ktore odchodzily z niego do zaworu w wydechu wypialem zeby krecil sie swobodnie.
Nie odczulem kompletnie zadnej zmiany na minus a nawet wzmocnil sie troche gorny zakres.
Duzo rzeczy zalezy od samego moto, nie wiem czy u mnie wplyw mialo to ze mialem amerykanska wersje ale musisz sprobowac.
Nie odczulem kompletnie zadnej zmiany na minus a nawet wzmocnil sie troche gorny zakres.
Duzo rzeczy zalezy od samego moto, nie wiem czy u mnie wplyw mialo to ze mialem amerykanska wersje ale musisz sprobowac.
-
Hoffman
- Motocykl: CBR954RR
- Rok produkcji: 2003
Hakelberry... wyprzedziłem Cię na aukcji. Mam dokładnie ten sam układ. Wczoraj go zainstalowałem wraz z przerabianą puszką i jestem trochę zaskoczony. Przede wszyskim w moim przypadku nie można mówić o brakach u dołu. Jego w ogóle nie ma!! Ciężko z miejsca ruszyć!! Silnik szarpie, moto całe skacze i dziwnie się zachowuje. Poniżej 4000 obr silnik pracuje ładnie, ale tylko na luzie. Przy próbie ruszania zaczyna się koszmar. Później, powyżej 3-4000 rzeczywiście kręci się ładnie, ale przecież w ruchu ulicznym i przy przedzieraniu się przez korki nie zawsze jest miejsce na kręcenie wyżej niż 2-3k. Bezproblemowy start zapewnia jazda na półsprzęgle od ok 4000 obr, później kręci się przepięknie. Poniżej tej granicy - koszmar. Jutro planuję zrobić kilkaset km i będę w stanie powiedzieć o różnicach w spalaniu.
The psychiatrist says I'm crazy, but the voices in my head say I'm not!
-
hakellbery
- kubahsb
- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2001
cziken929 pisze:A jak się stroi silnik pod nowe kolektory bo nie wiem ?? Może się czegoś nauczę...no chyba, że kolega posiada PC bo bez tego to do 7krpm będzie licho
Hoffman pisze:Hakelberry... wyprzedziłem Cię na aukcji. Mam dokładnie ten sam układ. Wczoraj go zainstalowałem wraz z przerabianą puszką i jestem trochę zaskoczony. Przede wszyskim w moim przypadku nie można mówić o brakach u dołu. Jego w ogóle nie ma!! Ciężko z miejsca ruszyć!! Silnik szarpie, moto całe skacze i dziwnie się zachowuje. Poniżej 4000 obr silnik pracuje ładnie, ale tylko na luzie. Przy próbie ruszania zaczyna się koszmar. Później, powyżej 3-4000 rzeczywiście kręci się ładnie, ale przecież w ruchu ulicznym i przy przedzieraniu się przez korki nie zawsze jest miejsce na kręcenie wyżej niż 2-3k. Bezproblemowy start zapewnia jazda na półsprzęgle od ok 4000 obr, później kręci się przepięknie. Poniżej tej granicy - koszmar. Jutro planuję zrobić kilkaset km i będę w stanie powiedzieć o różnicach w spalaniu.
cziken929 pisze:niemożliwe
HHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAH
HHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA
padłem na cycki