Prostowanie ramy cbr
- gczarkowski1
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
-
mariuszw
- Motocykl:
Przejrzyj sobie te zdjęcia z galerii motogarage. Nieraz lagi są nie tknięte, nawet opona nie poszła, a rama jest krzywa. To daje do myślenia jak słaba jest rama.wiertło pisze:mariuszw, to prostuj jak chcesz twoja sprawa i Twoje życie. Zeby skrzywić rame trzeba sie troszke postarć i każdy Ci to powie kto jezdzi na takih motocyklach i miał dzwona.
Mnie przy zakupie porostu zwiodły pozory, bo motocykl jest w stanie salonowym...
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
-
mariuszw
- Motocykl:
Niestety ale się mylisz. 1/5 sztuk z allego ma mocniej krzywą rame niż u mnie, i to widać odrazu po zdjęciach.
Tu przykład tego co pisałem wcześniej:
http://forum.fireblade.pl/files/m3887440_6_331.jpg
Tu przykład tego co pisałem wcześniej:
http://forum.fireblade.pl/files/m3887440_6_331.jpg
- Czarny
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
-
johny89
- Motocykl: SC44
- Rok produkcji: 0
- gczarkowski1
- Motocykl:
-
mariuszw
- Motocykl:
W moim przypadku prostowanie to jedyne rozsądne rozwiązanie, używki nie kupie bo może być gorsza. Motocykl na dniach znajdzie się w warsztacie.
Miałem pecha przy zakupie po prostu. Podczas jazdy testowej nie wyczułem, motocykl jechał prościutko. Koło nie wydawało się być zbyt blisko kolektorów. Dopiero parę miesięcy po zakupie jak zacząłem ostrzej jeździć poznałem że coś jest nie tak.
Motocykl kupiłem z komisu w Polsce i podpisałem umowę z pierwszym właścicielem tak jakbym go sam sprowadził z zagranicy. Nie mogłem zwrócić...
Miałem pecha przy zakupie po prostu. Podczas jazdy testowej nie wyczułem, motocykl jechał prościutko. Koło nie wydawało się być zbyt blisko kolektorów. Dopiero parę miesięcy po zakupie jak zacząłem ostrzej jeździć poznałem że coś jest nie tak.
Motocykl kupiłem z komisu w Polsce i podpisałem umowę z pierwszym właścicielem tak jakbym go sam sprowadził z zagranicy. Nie mogłem zwrócić...
- alehandro
- Motocykl:
Czarny
Kwestia zarejestrowania "nowego" moto może nie przedstawia się jako duży problem, ale wyrejestrowanie starego już tak.
Jeśli rama nie jest "złamana na pół" to myślę, że warto rozważać korektę w oczywiście dobrym warsztacie, który dysponuje do tego odpowiednimi narzędziami i doświadczeniem. Dokonany później pomiar da obraz pracy.
Kwestia zarejestrowania "nowego" moto może nie przedstawia się jako duży problem, ale wyrejestrowanie starego już tak.
Jeśli rama nie jest "złamana na pół" to myślę, że warto rozważać korektę w oczywiście dobrym warsztacie, który dysponuje do tego odpowiednimi narzędziami i doświadczeniem. Dokonany później pomiar da obraz pracy.