Nie wkreca sie na obroty
- lukasz302
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 1000 RR SC57
- Rok produkcji: 2005
-
Piotrek
- Motocykl: Piechota
- Rok produkcji: 0
A moze poszli do lasu.... Co ma panewka do tego, a na pozamienianych kablach by wogule odpalila?lukasz302 pisze:Moze kable wysokiego napięcia masz pomieszane albo jak po szlifie to może któraś panewka jest przytarta nie wiem. Może coś z wtryskiem. ??
Ja nie laczyl tego slizgu z niepaleniem, poki nie byl to duzu dzwon albo nie bylo mocno grzebane. Zadna niepotrzebna kontrolka sie nie swieci czy mruga?
Czerwone kolanka to zla mieszanka.
-
chochoł
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 2001
exup chodzi. normalnie sie otwiera.ustawiony jest na 90 stopni przy przekreceniu kluczyka, a pozniej 0 stopni przy 3 tys i 180 stopni przy 8 tys.
[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 8:04 pm ]
moze jest jeszcze jedna mozliwosc.nie wiem czy jest to dobra mysl...kumpel podpowiada mi ze moze byc opozniony walek rozrzadu (wydechowych) i czujnik halla ktory pobiera impuls z tego walka dostaje zle dane i opoznienei zaplonu.dlatego moze zle pracowac? jest mozliwosc ze ktos w nim grzebal i przestawil, bo napinacz jest dobry.
[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 8:04 pm ]
moze jest jeszcze jedna mozliwosc.nie wiem czy jest to dobra mysl...kumpel podpowiada mi ze moze byc opozniony walek rozrzadu (wydechowych) i czujnik halla ktory pobiera impuls z tego walka dostaje zle dane i opoznienei zaplonu.dlatego moze zle pracowac? jest mozliwosc ze ktos w nim grzebal i przestawil, bo napinacz jest dobry.
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
Wystarczy że spadł przewód podciśnieniowy z MAP sensoru i dupa. Nie zawsze OBD wychwyci błąd. Czujniki magnetoindukcyjne CKP i CMP mają bezpośrednio implikować iskrę i ta jest. Problem możesz mieć z TPS lub MAP sensor...najpierw jednak połączenia podciśnień i ciśnienie paliwa na listwie. Może regulator ciśnienia ale raczej masz usterkę elektryczną. Teoria z panewkami jest dobra
Kolego poczytaj o takim urządzeniu w motocyklu zwanym TOS tip over sensor 
wciąż zajmuję się serwisem