Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
Jaki masz przebieg w swojej 929?
Jaki masz przebieg w swojej 929?
Witam,
Tak się zastanawiam czy 50tys km. przebiegu to już duża dla 929 ? I czy już czas może na zmianę konia ?
Jak tam u Was wygląda sprawa z przebiegiem ?
Tak się zastanawiam czy 50tys km. przebiegu to już duża dla 929 ? I czy już czas może na zmianę konia ?
Jak tam u Was wygląda sprawa z przebiegiem ?
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2011, 12:48 przez odiz, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
50000km to raczej standardowy przebieg dla w miarę normalnie użytkowanego 8-10 letniego motocykla. Czy to dużo? Kwestia jak moto było uzytkowane , serwisowane itd. Jeśli był sprzęt rozsądnie uzywany , przeglądany serwisowo , nikt na nim nie żydził monety na regularne wymiany i przeglądy to można śmigać śmiało i nie jest to bardzo dużo. Napewno wypadałoby zaglądnąć po raz kolejny do rozrządu i jeśli nie było to jeszcze robione to być może wymienić łańcuszek , sprzęgło też zależnie od użytkowania ale jeśli nie było masakrowane to może być jeszcze oryginalne i niebawem może się kłaniać wymiana. Osobiście widziałem świeżo przywiezione 2 sztuki 929 z przebiegami 50-55000km i silniki chodziły bardzo głośno i brzydko (choć oryginalnie one do kulturalnych strasznie nie należą).
Generalnie zależy na co masz zmieniać i jaka dopłata wchodzi w grę. Jeśli moto Ci leży to może warto zrobić duży przegląd , wrzucić te części , które wymagają wymiany i nadal śmigać. Chyba, że masz monetę i chęci to może również warto kupić coś nowszego - choć znalezć zdrowy sprzęt trudno.
Generalnie zależy na co masz zmieniać i jaka dopłata wchodzi w grę. Jeśli moto Ci leży to może warto zrobić duży przegląd , wrzucić te części , które wymagają wymiany i nadal śmigać. Chyba, że masz monetę i chęci to może również warto kupić coś nowszego - choć znalezć zdrowy sprzęt trudno.
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Kontakt:
-
odiz
No to trochę spokojniejszy już jestem
więc chyba wstrzymam się z wymianą jeszcze w tym sezonie jednak. Generalnie spasował mi ten motocykl i dobrze mi z nim
jdyną, dosyć uciążliwą wadą są te masakryczne drgania. Mojemu plecaczkowi aż noga z seta spada czasami.
Jeżeli chodzi o alternator to był robiony 2 lata temu, a rozrząd cały wymieniałem w poprzednim sezonie bo łańcuszek zaczęło dosyć konkretnie słychać.
Teraz poszukuje jakiegoś tłumika końcowego, aby serię zastąpić. Może też te drgania trochę przez to ustąpią.
Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
więc chyba wstrzymam się z wymianą jeszcze w tym sezonie jednak. Generalnie spasował mi ten motocykl i dobrze mi z nim
jdyną, dosyć uciążliwą wadą są te masakryczne drgania. Mojemu plecaczkowi aż noga z seta spada czasami.
Jeżeli chodzi o alternator to był robiony 2 lata temu, a rozrząd cały wymieniałem w poprzednim sezonie bo łańcuszek zaczęło dosyć konkretnie słychać.
Teraz poszukuje jakiegoś tłumika końcowego, aby serię zastąpić. Może też te drgania trochę przez to ustąpią.
Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
- Kontakt:
-
matzss
- Motocykl: Honda 929 fireblade RR
witam , ja mam fire'a dopiero pierwszy sezon przelatałem jakies 7 tys., a ogólnie to stukneło już 50 tys. i wszystko ok poza wymiana uszczelniaczy perzedniego zawieszenia . Kosz sprzegłowy lekko sie odzywa ale nie ma tragedii , zawory tez ale słyszałem , ze ten typ tak ma ? mam nadzieje
pozdrawiam i życzę szerokości 
pozdrawiam i życzę szerokości 
Mat