Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
ODPOWIEDZ
MaTT954rr
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda Cbr 954 rr
Rok produkcji: 2003

Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/

Post autor: MaTT954rr »

Witam , mam problem w swojej 954 z rezerwa i obrotomierzem , mianowicie kontrolka zapala sie kiedy chce a przewaznie jak jest duzo paliwa , gdy jest go mniej nie zapala sie juz prawie wcale . . . (zdazylo mi sie juz 2 razy ze mi braklo paliwa na trasie bo wcale sie nie swiecila) . Obrotomierz pokazuje mniejsze obroty niz te na ktorych pracuje silnik , mozna to nawet na sluch wylapac , 1 tys to przynajmniej 1700-2000 :( . Co jest nie tak ?? Gdzie szukac przyczyny ?? Pozdrawiam LwG :)
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/

Post autor: wiertło »

MaTT954rr pisze:Witam , mam problem w swojej 954 z rezerwa i obrotomierzem , mianowicie kontrolka zapala sie kiedy chce a przewaznie jak jest duzo paliwa , gdy jest go mniej nie zapala sie juz prawie wcale . . . (zdazylo mi sie juz 2 razy ze mi braklo paliwa na trasie bo wcale sie nie swiecila) . Obrotomierz pokazuje mniejsze obroty niz te na ktorych pracuje silnik , mozna to nawet na sluch wylapac , 1 tys to przynajmniej 1700-2000 :( . Co jest nie tak ?? Gdzie szukac przyczyny ?? Pozdrawiam LwG :)
Przeglądałeś instalacje kostki masy itp? Jak nie od tego zaczynaj. Sprey kontakt pilniczki i papier ścierny i jedziesz.
Oddam nerkę za cbr :)
Patryk_
Motocykl: .
Rok produkcji: 2000

Re: Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/

Post autor: Patryk_ »

kostka od czujnika do przejżenia
obrotomierz naprawiasz w ten sposób że rozbierasz licznik i przestawiasz manualnie wskazówkę :D robiłem to kiedyś w hornecie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR954RR SC50)”