Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/
-
MaTT954rr
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda Cbr 954 rr
- Rok produkcji: 2003
Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/
Witam , mam problem w swojej 954 z rezerwa i obrotomierzem , mianowicie kontrolka zapala sie kiedy chce a przewaznie jak jest duzo paliwa , gdy jest go mniej nie zapala sie juz prawie wcale . . . (zdazylo mi sie juz 2 razy ze mi braklo paliwa na trasie bo wcale sie nie swiecila) . Obrotomierz pokazuje mniejsze obroty niz te na ktorych pracuje silnik , mozna to nawet na sluch wylapac , 1 tys to przynajmniej 1700-2000
. Co jest nie tak ?? Gdzie szukac przyczyny ?? Pozdrawiam LwG 
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Re: Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/
Przeglądałeś instalacje kostki masy itp? Jak nie od tego zaczynaj. Sprey kontakt pilniczki i papier ścierny i jedziesz.MaTT954rr pisze:Witam , mam problem w swojej 954 z rezerwa i obrotomierzem , mianowicie kontrolka zapala sie kiedy chce a przewaznie jak jest duzo paliwa , gdy jest go mniej nie zapala sie juz prawie wcale . . . (zdazylo mi sie juz 2 razy ze mi braklo paliwa na trasie bo wcale sie nie swiecila) . Obrotomierz pokazuje mniejsze obroty niz te na ktorych pracuje silnik , mozna to nawet na sluch wylapac , 1 tys to przynajmniej 1700-2000. Co jest nie tak ?? Gdzie szukac przyczyny ?? Pozdrawiam LwG
Oddam nerkę za cbr :)
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
Re: Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/
kostka od czujnika do przejżenia
obrotomierz naprawiasz w ten sposób że rozbierasz licznik i przestawiasz manualnie wskazówkę
robiłem to kiedyś w hornecie
obrotomierz naprawiasz w ten sposób że rozbierasz licznik i przestawiasz manualnie wskazówkę