ZAWIESZENIE
- Jurgen
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC44
ZAWIESZENIE
Mam pytanie dotyczące takiego dziwnego trachnięcia podczas pokonywania np przejazdów kolejowych albo większych dziur w przednim zawieszeniu słychać właśnie taki trach czy macie tez coś takiego w swoich motocyklach czy to jest wina zawieszenia ? 
Miała na imię Honda
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Re: ZAWIESZENIE
coś w zawieszeniu nie powinno być takiego zjawiska w motoJurgen pisze:Mam pytanie dotyczące takiego dziwnego trachnięcia podczas pokonywania np przejazdów kolejowych albo większych dziur w przednim zawieszeniu słychać właśnie taki trach czy macie tez coś takiego w swoich motocyklach czy to jest wina zawieszenia ?
Oddam nerkę za cbr :)
Sprawdziłem całe zawieszenie wszelkie nakrętki i śrubki wszystko jest dokręcone łożysko głowy ramy jest ok lagi tez ok jedyne co zaobserwowałem to klakson był lekko otarty wiec go całkiem zdemontowałem i to samo i twierdze ze ten dźwięk nadają plastiki i kostki od kabli bo jak jedynie dobije prawie na maks zawieszenie na wybojach słychać owy dźwięk nie wiem nie mam już siły
Miała na imię Honda
jesli dzwiek masz jakby metal walnal w metal to znaczy ze lozysko glowki masz za slabo dokrecone albo poprostu juz jest do wymiany a jesli poprostu cos stuka to zobacz czy jakas kostka albo plastik albo inne ustrojstwo ci gdzies tam nie lata luzem
ja mialem bardzo podobnie tylko milem dzwiek metaliczny i wystarczylo dokrecic lozysko glowki
ja mialem bardzo podobnie tylko milem dzwiek metaliczny i wystarczylo dokrecic lozysko glowki
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013, 20:44 przez StrunaTST, łącznie zmieniany 1 raz.
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- Rok produkcji: 0
-
wszymon
- Motocykl: SC59
- Rok produkcji: 2008
U mnie w starym SC33 też był taki objaw, było słychać z przodu w czasie jazdy a okazał się winny centralny amortyzator, a doszedłem do tego w ten sposób, że uniosłem tył i krótkimi ruchami dobijałem do ziemi i słychać było trzask z amortyzatora, po wymianie cisza i zdecydowanie lepiej amortyzował nierówności.