Strasznie muli ( brak mocy ) do 3 tyś :/
-
P@ul
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Strasznie muli ( brak mocy ) do 3 tyś :/
Witam! Mam problem z moją sc57a. Mianowicie przy ruszaniu i jeździe na wolnych obrotach, zachowuje się jakby nie pracowała na wszystkie cylindry, ale po przekroczeniu 2,5-3 tyś obrotów zaczyna się petarda. Na każdym biegu tak samo. Przykładowo ruszam z minimalnym gazem na 1-wszym biegu i po puszczeniu sprzęgła, odkręcam do końca gaz, a moto praktycznie stoi w miejscu dusząc się (miałem wcześniej rn09 i przy czymś takim dawno stała na jednym kole). Dopiero zaczyna iść i to solidnie, ale dopiero powyżej 3 tyś obr/min. sprawdzałem świece, fajkocewki, wtryskiwacze wszystko ok. Ktoś z wcześniejszych właścicieli ukradł jej co prawda linki EGCV (EXUP-a), ale próbowałem go zablokować w różnych pozycjach, ale nie wiele to dawało. Dodam, że mam sportowe filtry K&N. Już powoli brakuje mi pomysłów. Na postoju silnik pracuje bez zarzutu. Jak mu się gwałtownie na ułamek sekundy odkręci manetkę to słychać delikatne stuki, podobne do tych przy jeździe, ale o wiele słabsze. Powoli tracę nadzieje. Jeżeli ktoś ma pomysł co to może być, to będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
- DOMEL
- Motocykl: 1000rr Repsol
- Rok produkcji: 0
mi to wyglada na brak objawow
One tak maja ze do 3tys to bardzo niewiele sie tam dzieje.Dodany filtr K&N z tego co pisali inni jeszcze bardziej pozbywa moto dolu.
Moj do 3 tys tez praktycznie tyle ze sie kreci bo dopiero powyzej da sie odczuc nagly przyrost mocy.Wedlug mnie niczym nadzwyczajnym nas nie zaskoczyles a opisales normaly styl pracy tego silnika
Ciesz sie bo w sc59 jest jeszcze gorzej.Tam mozesz na 1 biegu manete odkrecic na maxa i do 5-6tys nie masz sie co obawiac ze cie zrzuci z siedzenia.
Poczekaj na wypowiedzi innych osob bo moze innym sc57 ciagie od 1tys obrotow.Wkoncu moj znajomy ma octavie ktora chyba tylko jemu pali "podobno" 3.2l/100 chociaz nik tego nie widzial
Moj do 3 tys tez praktycznie tyle ze sie kreci bo dopiero powyzej da sie odczuc nagly przyrost mocy.Wedlug mnie niczym nadzwyczajnym nas nie zaskoczyles a opisales normaly styl pracy tego silnika
Ciesz sie bo w sc59 jest jeszcze gorzej.Tam mozesz na 1 biegu manete odkrecic na maxa i do 5-6tys nie masz sie co obawiac ze cie zrzuci z siedzenia.
Poczekaj na wypowiedzi innych osob bo moze innym sc57 ciagie od 1tys obrotow.Wkoncu moj znajomy ma octavie ktora chyba tylko jemu pali "podobno" 3.2l/100 chociaz nik tego nie widzial
- blazej33
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
To wiadomo, że Rłan na wiosce najszpciejszy, najłatniejszy i idzie od 0 rpm. (o mocy nie wspomnę bo wiadomo, że poniżej 200KM nie schodzą po wstawieniu K&N-a) A tu złośliwie robią sportową CBR co przebieg krzywej momentu jest w zakresie użytecznym dla sportu a nie jazdy w korku .... 
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2012, 19:51 przez blazej33, łącznie zmieniany 1 raz.
- DOMEL
- Motocykl: 1000rr Repsol
- Rok produkcji: 0
to powiedz mi z ktorego roku ta r1 byla??Albo jaki zestaw zebatek miala??Prosze nie uogolniaj tak bo kumpel ma rn19 i ona bardzo podobnnie z dolu prawie nie ciagnie.To samo maja nowsze gsxr-y.Stare yamahy jak i gsxr-y do 2005 r bodajze ,mialy mocny dol a teraz wszystkie trzeba krecic o wiele wyzej.Mialem wczesniej 929 i ona na gume od 2.5-3 tys wstawala bez zajakniecia a w sc57 mozna o tym zapomniec chyba ze wali sie ze sprzegla.P@ul pisze:Jeżeli faktycznie wszystkie tak mają, to jestem rozczarowany R1 rwała od samego dołu aż miło
Mam nadzieję chłopaki, że macie rację, bo mój opis był bez wyolbrzymień. Przy pełnym otwarciu przepustnic i niskich obrotach moto zachowuje się tak jakby w ogóle nie dostawało paliwa. Wcześniej jak miałem jeszcze za mocno napięty łańcuch, to z delikatnym gazem nie szło ruszyć, żeby nie szarpał
Jak będę w przyszły weekend w domu to postaram się wrzucić filmik.