DuboS pisze:zmierzylem ilosc zebow w zebatce - mam rzeczywiscie 43 zeby z tylu i przyznal sprzedawca ze nie wiedzial nawet o tym, bo chlopaki u niego zawsze zamawiali 42 zebowe. znalazl w amerykanskim katalogu informację o 43 zebach z tylu.
Pamietaj na Fireblade.pl zawsze pisze sie prawde!

wiec jak jest 43 zeby w USA to tyle jest

Ta informacje sam sprawdzilem u kumpla (jeszcze w 2004 roku!!!) 954 USA i w kilku innych - wszystkie mialy 43 zeby oryginalnie

losiak pisze:Generalnie to na bezpieczenstwie nie powinno sie oszczedzac. Raz, dwa, 10 razy słabszy łańcuch wystarczy ale jak raz zabraknie wytrzymalości i sie zerwie to skutki mogą być opłakane. Po to producenci robią rozne lancuchy do roznych sprzetow zeby odpowiednio je wykorzystywac
Swieta prawda, nie ma co panowie oszczedzac na lancuchu! Ja sam sie o tym przekonalem
Jeszcze w 2006 roku jak mialem 954RR Przy zmianie z 2 na 3 na gumie przy ok 150 wrwalo lancuch!!!

3 ktory polecial w gore (na szczescie ze nie zablokowalo mi kola!)
Nalepsze bylo to ze jak stalem na poboczu czekajac na transport, co chwile tiry przejezdzaly i trabili, nie wiedzialem o co chodzi nagle po 10min podjezdza gosc osobowym autem podchodzii pyta sie czy to (pokazuje lancuch) ja nie zgubilem

(widzial jadac z drugiej strony jak lancuch leci w powietrzu)

Podobno tiry na cb radiu mowili ze gosc na moto chyba mial wypadek i lancuch lezy na srodku autstrady 1km od miejsca gdzie stalem

Sa jednak zyczliwi ludzie na swiecie
Lancuch+zebatki wymienialem wtedy ok 3 tys wczesniej! fakt ze to nie byl firmowy DID lub KR ale byl przeznaczony do tego motocylka, najwyzszy model VAZ Wiedzielm ze ten lancuch nie jest firmowy ale wtedy kosztowal on ponad 400zl i mialem przez kumpla go stowke taniej dlatego go kupilem (chcialem dociagnac na nim do konca sezonu i wymienic)
Panowie to byl najgorszy blad w moim zyciu! Co jazde musialem go naciagac! i tylko czekalem na koniec sezonu by go wywalic ale nie dociaglalem... pod koniec roku chyba w pazdzierniku/listopadzie akurat przy filmowaniu padl co widac na ponizszym filmie...
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/H9E9Dy2uUU4&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/H9E9Dy2uUU4&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>