Wibracje przy hamowaniu
-
wiertło
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
-
motocyklonauta
- Motocykl:
-
kawkaz
- Motocykl: CBR 900 RR
- Rok produkcji: 1998
Na ośce z każdej strony masz dwie tulejki jak je zamienisz miejscami koło wejdzie tylko w tedy powoduje to ze hamulec cały czas trzyma, sprawdz tą możliwośc. Natomiast ja mam problem z wibracjami przy hamowaniu. Obie tarcze maja delikatny ruch przód tył (co akurat mnie nie dziwi) ale jedna znich ma spory luz jeszcze na boki czy to bedzie wina tej tarczy??
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2012, 13:19 przez kawkaz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stopa262
- Motocykl: Honda CBR 900 RR
Problem trzymania hebla rozwiązany blokowały tłoczki mimo lekkiego chodzenia zostały przeczyszczone rozpuszczalnikiem nitro i przeszlifowane papierem wodnym 2500 pomogło
!! Po powrocie do kraju sprawdzę jeszcze główkę ramy bo pojawiły się jakieś odgłosy przy jeździe po dziurawych drogach wibracji to sprawdzę
-
kawkaz
- Motocykl: CBR 900 RR
Czy te tarcze są godne polecenia czy to badziew i nie zawracac sobie nimi głowy?? http://moto.allegro.pl/honda-cbr-600-90 ... 87416.html
-
Yoshi
- Motocykl: SC57b
- Rok produkcji: 0
Witam
Podepnę się pod temat
Wymieniłem klocki, łożyska główki ramy, przewody na oplot, zaciski czyściutkie, płyn wymieniony itd
I to nic nie pomogło dalej mam zaj... wibracje przy hamowaniu:(
tak od 100 do zera mniejsze ale z 200 to juz masakra, mało moto sie nie rozleci.
po tarczach nie widać żeby były krzywe i mają przejechane 18tys, nie ma rantu tylko są rysy wyczuwalne pod palcem tam gdzie śmiga klocek (małe roweczki) to normalne?
bardzo proszę o pomoc
Podepnę się pod temat
Wymieniłem klocki, łożyska główki ramy, przewody na oplot, zaciski czyściutkie, płyn wymieniony itd
I to nic nie pomogło dalej mam zaj... wibracje przy hamowaniu:(
tak od 100 do zera mniejsze ale z 200 to juz masakra, mało moto sie nie rozleci.
po tarczach nie widać żeby były krzywe i mają przejechane 18tys, nie ma rantu tylko są rysy wyczuwalne pod palcem tam gdzie śmiga klocek (małe roweczki) to normalne?
bardzo proszę o pomoc