Klamka sprzegla a uszkodzona reka

Możesz napisać swoje doświadczenia i inne ...
ODPOWIEDZ
JaroCBR
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Klamka sprzegla a uszkodzona reka

Post autor: JaroCBR »

Siemanko
Moze coś pomożecie jak ww temacie,
mam uszkodzone nerwy, nie mogę podnieść nadgarstka do góry ani palców w lewej ręce, jedynie opierając częściowo dłoń wraz z palcami podnoszę końcówki palców.

Utrudnia mi to bardzo zmianę biegów na motocyklu wciskając sprzęgło ponieważ muszę za kazdym razem odrywac reke od manetki ;/ znalazlem w necie jakies tuningowe klamki wygiete czy da rade takie cos wyregulowac by klamka byla bardzo blisko manetki ? albo macie jakis pomysl by ulatwic mi wciskanie sprzegla ? jakis patent ?
Awatar użytkownika
MarioSC33
Motocykl: CBR SC59 '10 Torowa:)
Rok produkcji: 0

Post autor: MarioSC33 »

Możesz spróbować kupić chińskie klamki " sportowe " mają one regulację położenia i dosyć duże przełożenie przy którym łatwiej wcisnąć sprzęgło .
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl:

Post autor: crazyduck »

biegi w gore mozesz zmieniac bez sprzegla,
Awatar użytkownika
Max_929
Moderator
Moderator
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2000

Post autor: Max_929 »

Cześć Jarek kłania sie właściciel twojego poprzedniego motorka ;] miło cie tu widzieć ;)
ja na twoim miejscu pokombinował bym cos na zasadzie HB przenieść sprzęgło na prawa stronę pod hamulec , klapkę hamulca skróć na 1lub dwa palce a sprzęgło na 3 i tak zadko kiedy będziesz w taki układzie hamował bo z taka ręką to ty szybko jeździć raczej nie będziesz jest tez tylni hamulec i bardzo szybko sie przyzwyczaisz przemyśl to dobrze ;) pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Szkoła jazdy, stunt, tricki”