Przerywa SC33
-
starter03
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 900 RR Fireblade
- Rok produkcji: 1999
Przerywa SC33
Witam, wczoraj miałem dziwna sytuacje na drodze, Moto normalnie odpaliło, zagrzało się przejechałem kilka km, Poszedłem do sklepu , odpalam , ruszam a tu nagle o połowę mocy mniej, i słychać jakby chodziła na 2 tłoki. Ale dodałem gazu pomału wkręciła się na większe obroty i złapało na 4 tłoki , Rozpędzam się i znowu na 2 tłoki i tak przerywa łapie na 4 i z chwile na 2 . Później jak już złapała dobrze to szła ostro na 4. ale jak tylko spadnie z obrotów to chodzi na 2. Co to może być? Pozdrawiam
RR
-
starter03
Dzisiaj sprawdziłem podłączenia cewek i wyglądały na dobrze podłączone, ale wyczyściłem styki i zacisnąłem wsuwki żeby ciaśniej wchodziły. Ale poczekam na te świece i filtr i dopiero poskładam i sprawdzę. A możliwe żeby któraś cewka całkiem padła??
Dzieki wszystkim za zainteresowanie tematem i za pomoc
Dzieki wszystkim za zainteresowanie tematem i za pomoc
RR
- january
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 1998
Tak jest możliwe ze całkiem padła, ale raczej nie u Ciebie skoro piszesz że na wyższych obrotach łapie na wszystkie garki, jak już to cewka może dostwać przebicia, po zimie gdzie mogła zawilgotnieć, czy jest wszystko ok z cewkami i ukł zapłonowym najlepiej użyć lampy stroboskopowej prześwietlajac przewody WN.
-
starter03
Witam. Dzisiaj wszystko poskładałem i moto pracuje normalnie. Zrobiłem około 25 Km i wszystko ok pyka na 4 garki. Może napisze co zrobiłem: wysuszyłem cewki i moduł zapłonowy, wymieniłem filtr powietrza. Przy zakładaniu modułu zapłonowego zauważyłem, że 2 kabelki miały zdarta izolacje
i pewnie tam było przebicie.
Jedyne co mi pozostało do zrobienia to przerywacz kierunkowskazów, ponieważ jak włączę kierunek to kierunkowskazy świecą ciągle a przerywacz tak dziwnie piszczy. Dopiero jak nim postukam przez jakiś czas to złapie i miga normalnie. Dodam że kierunkowskazy mam diodowe. Pomoże wymiana na nowy? czy to przez to że są diodowe.
Pozdrawiam
Jedyne co mi pozostało do zrobienia to przerywacz kierunkowskazów, ponieważ jak włączę kierunek to kierunkowskazy świecą ciągle a przerywacz tak dziwnie piszczy. Dopiero jak nim postukam przez jakiś czas to złapie i miga normalnie. Dodam że kierunkowskazy mam diodowe. Pomoże wymiana na nowy? czy to przez to że są diodowe.
Pozdrawiam
RR
- january
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 1998
Co do kierunków to może też być przyczyna zanieczyszczony włącznik (styki mogą dobrze nie przewodzić prądu minimalnego jaki jest potrzebny do "przełanczania" cewki w przerywaczu [dlatego piszczy] ) ja bym zaczoł od rozebrznia przeczyszczenia, nasmarowanie włącznika, a dopiero póżniej ewentualnie wymienić przerywacz. Pozdrawiam.