Witam
Szykuję się do wymiany silnika w mojej HONDZIE gdyż zakupiłem moto z kończącą się panewką:/ Znalazłem silnik od modelu 929 i z tego co mój mechanik mówi to te silniki pasują do tego modelu. Problem w tym że silnik który chciałbym zamontować nie posiada sprzęgła, alternatora oraz klapy tych dwóch elementów. Pytanie moje brzmi czy do silnika z 929 da rade przełożyć sprzęgło oraz alternator z 954??
P.S: Jestem w trakcie poszukiwania silnika do 954 lub 929 więc jeśli ktoś miałby jakieś informacje kto takimi rzeczami handluje to proszę o informacje.
Pytanie odnośnie silnika
-
fliper1983
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 954
- Rok produkcji: 2002
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
-
maiki
- Motocykl: cbr 954 rr
witam
Od niedawna stalem sie posiadaczem 954,mialem juz kilka sportow w tym r1 z 2005,wiec nie jestem taki swiezakiem ale 954 mnie zadziwila.Moto jest w swietnej kondycji,posiada wydech arrow,filtr k&n.Wyregulowalem i wyczyscilem mu przepustnice uklaodu wtryskowego,ideaknie ustawilem mu zawor wydechowy exup,sprawdzilem filt,pali idealnie na 4 gary a pomimo tego faluje troche w obrotach i do 3 tysiecy nie ma jadu ,po 3 tysiacach jak exup obraca sie na godzine 12 dostaje szczala ,jest to troche uciazliwe jezdzac po miescie,czy to normalne dla 954?co mozna wiecej zrobic?
Od niedawna stalem sie posiadaczem 954,mialem juz kilka sportow w tym r1 z 2005,wiec nie jestem taki swiezakiem ale 954 mnie zadziwila.Moto jest w swietnej kondycji,posiada wydech arrow,filtr k&n.Wyregulowalem i wyczyscilem mu przepustnice uklaodu wtryskowego,ideaknie ustawilem mu zawor wydechowy exup,sprawdzilem filt,pali idealnie na 4 gary a pomimo tego faluje troche w obrotach i do 3 tysiecy nie ma jadu ,po 3 tysiacach jak exup obraca sie na godzine 12 dostaje szczala ,jest to troche uciazliwe jezdzac po miescie,czy to normalne dla 954?co mozna wiecej zrobic?
tomi
-
fliper1983
Tak wystrzeliłem:)
Szukałem jakiejś przywitalni ale nie udało mi się znaleść;)
Na imię mam Arek i jestem z Poznania. Na dwóch kółkach smigam od 6 roku życia. 954 posiadam od miesiąca (mój pierwszy sport), wczesniej była stara FZ 750 , VTR 1000 F, MOTORYNKA i SIMSON:) To ktoś pomoże z moim problemem??
pozdro
Szukałem jakiejś przywitalni ale nie udało mi się znaleść;)
Na imię mam Arek i jestem z Poznania. Na dwóch kółkach smigam od 6 roku życia. 954 posiadam od miesiąca (mój pierwszy sport), wczesniej była stara FZ 750 , VTR 1000 F, MOTORYNKA i SIMSON:) To ktoś pomoże z moim problemem??
pozdro
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Bez kombinacji silnik z 929 do 954 nie podejdzie.
Musiał byś go wrzucic razem z wahaczem, bo integralna czescia silnika jest wlasnie jego mocowanie w silniku i nie pasuja zamiennie - to jest głowny i w sumie jedyny duzy problem.
Sprzeglo (tylko kompletne) i alternator z tego co wiem pasuja, jednynie dekiel alternatora jest inny i nie podejdzie, dekiel sprzegla pasuje.
Wtryski i przepustnice sa inne, oraz jednostka sterujaca (ECU) rozni sie programem - ale to nie problem bo na tych elementach bedzie chodził. Mam nadzieje ze nic nie namieszałem bo dawno temu sie tym bawiłem.
Musiał byś go wrzucic razem z wahaczem, bo integralna czescia silnika jest wlasnie jego mocowanie w silniku i nie pasuja zamiennie - to jest głowny i w sumie jedyny duzy problem.
Sprzeglo (tylko kompletne) i alternator z tego co wiem pasuja, jednynie dekiel alternatora jest inny i nie podejdzie, dekiel sprzegla pasuje.
Wtryski i przepustnice sa inne, oraz jednostka sterujaca (ECU) rozni sie programem - ale to nie problem bo na tych elementach bedzie chodził. Mam nadzieje ze nic nie namieszałem bo dawno temu sie tym bawiłem.
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
ALTERNATOR JEST na100% INNY w 929 a 954
skrzynia tak samo-można wymienić ale kompletną........
skrzynia tak samo-można wymienić ale kompletną........
- Ci użytkownicy podziękowali misiopajur za ten post:
- Anonymous
-
fliper1983
-
MAJO
- Motocykl: sc 33 stunt dzida
- Rok produkcji: 0
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Wlasnie o to mi chodzilo w poprzednim poscie, tylko nawias mi sie za wczesnie wstawił.....MAJO pisze:jeżeli chodzi o alternator to może go przełożyć ale komplet tj. magneto uzwojenie i dekiel i bedzie to chodzic, ja mam w 954 komplet od 929 i lata jak należy, odnośnie sprzęgła się nie wypowiem ale poderzewam że jest podobnie.
-
fliper1983