Ocenianie ogłoszeń z internetu - SC33
-
cziken929
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
No niestety tak jest w naszym kraju, że dla motocykli przyjęło się ok 30 000 km a samochodów do 200 000 km bez względu na wiek. Słynne także teksty sprzedających o konieczności wyjazdu za granicę, kobiecie w ciąży czy kupnie samochodu to niestety standard. Ale to sami kupujący spowodowali proceder zwany korektą licznika, ponieważ niechęć do dużego przebiegu i stare nawyki z prl-u. Motoryzacja w owym czasie to przebiegi bardzo małe pomiedzy kolejnymi remontami silnika. Nie wiem dlaczego ludzie wolą żyć w iluzji "SUPER OKAZJI" No nie ma to jak się pochwalić kolegom czy sąsiadom jak to żem kupił okazjee!!! "No mówię ci ździchu taki frajer sprzedawał i nic się nie znał a sprzęt stał w garażu 10 lat nie odpalany bo ten chłop co na tej cbr jeździł miał 68 lat !! Mówię ci ździchu sprzęt ma 3 000 km przejechane i jest jak lalka !! Trochę kosz się derebi, dwójka wylatuje i rozrząd słychać, ale to pewnie dziadek jeździć nie umiał i tak się zrobiło"
Jeśli za granicą gdzie ludzie mają pieniądze ktoś kupuje nowy sprzęt, to lata jak głupi i już w pierwszym sezonie zrobi 30 000 lekko i może część tego przebiegu jest na torze. Dobry przelicznik który się sprawdza to sezon razy 10 000km i wychodzi to co silnik ma w rzeczywistości 
wciąż zajmuję się serwisem
- qban
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 1996
blady202, ale dupcys...
lagi nie ciekną - nie widziałem jeszcze japńca, w ktorym nie trzeba było wymieniac uszczelniaczy co najmniej raz na 2 sezony...
nie wiesz o co chodzi ze sprzęgłem - może tarcze wymieniał
ja polatałem 5 miesięcy i zaczęło mi się ślizgać, muszę tarcze wymienic(właśnie, co polecacie ? )
znam wielu ludzi którzy latają głównie na gumie, niektórzy także na sc33 i jeszcze od zadnego nie slyszlalem zeby mu sie cos z koszem działo...tarcze i owszem, np. przypalone
a gleba przy 200 to raczej nie przerysowane naklejki...
czytanie ze zrozumieniem się kłania...
damianio, ja bym polecił opcję drugą (tego za 11 300zł) - z zagranicy - inne drogi. Zapewne serwisowany. no i ladniejszy kolor
pierwszy wydaje mi się zbyt tanio, 10 200 to chodzą roczniki 96-97 czyli te z kwadratowa lampa z tylu.
pzdr
lagi nie ciekną - nie widziałem jeszcze japńca, w ktorym nie trzeba było wymieniac uszczelniaczy co najmniej raz na 2 sezony...
nie wiesz o co chodzi ze sprzęgłem - może tarcze wymieniał
ja polatałem 5 miesięcy i zaczęło mi się ślizgać, muszę tarcze wymienic(właśnie, co polecacie ? )
znam wielu ludzi którzy latają głównie na gumie, niektórzy także na sc33 i jeszcze od zadnego nie slyszlalem zeby mu sie cos z koszem działo...tarcze i owszem, np. przypalone
a gleba przy 200 to raczej nie przerysowane naklejki...
czytanie ze zrozumieniem się kłania...
damianio, ja bym polecił opcję drugą (tego za 11 300zł) - z zagranicy - inne drogi. Zapewne serwisowany. no i ladniejszy kolor
pierwszy wydaje mi się zbyt tanio, 10 200 to chodzą roczniki 96-97 czyli te z kwadratowa lampa z tylu.
pzdr
Adrenalina to najlepszy drag
-
Piotrek
- Motocykl: Piechota
- Rok produkcji: 0
Pewnie jeszcze nie raz sie skusziszcziken929 pisze:a minusem wszechobecna korozja i obłażenie wszelkiego rodzaju powłok ze wszystkich elementów moto !! Dziś wyjechało ode mnie z warsztatu ER5 z Anglii !! Kolejny raz dałem się skusić na naprawę angola :x
-
damian28
- Motocykl: honda fireblade 919
- Rok produkcji: 0
a najlepiej kupic sprzet z irlandii tu nie ma przegladów technicznych i niektore elementy moto sa zmasakrowane np przednia owiewka na nity troche popekala ale to nic albo plastiki na opaski zaciskowe popekane dekle zaciapane silikonem od srodka i lancuch na spinke w R1 a na oponach jezdza do szwow np cos takiego u nich to jest lovely bike a ze przednie lapmy od ciagnika to nic:)
http://www.donedeal.ie/for-sale/motorbikes/826407
http://www.donedeal.ie/for-sale/motorbikes/826407
-
blady202
- Motocykl: cbr 900 rr sc 33
- Rok produkcji: 1998
MR.qban z tego co piszesz to współczuje twojemu blademu ja mam rocznik 94 latam sprzetem 3 sezon i jakos lagi mi nie ciekna,a po drugie drogi kolego lingwistyku skoro koles pisze WYMIENILEM SPRZEGŁO,to chyba sprzegło a nie tarcze a swoja droga masz chyba problem z poprawnym jego uzywaniem 5 miechow i juz wymiana pogratulowac.pozdro dla kolegi