redukcja mocy...
-
pepik
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC28
- Rok produkcji: 1993
redukcja mocy...
Witam,odebrałem dziś papiery od tłumacza i w rubryce uwagi i wyjątki przeczytałem taki tekst:
"K72/10000 239km/h redukcja mocy poprzez zastosowanie zmodyfikowanego krócca ssącego w oznaczeniu 72KW*U.1:89*S.1:81" według mnie to moc jest ograniczona do tych 72KW około 98KM wie ktoś może jak przerobic żeby silnik uzyskał swoją nominalna moc ?
"K72/10000 239km/h redukcja mocy poprzez zastosowanie zmodyfikowanego krócca ssącego w oznaczeniu 72KW*U.1:89*S.1:81" według mnie to moc jest ograniczona do tych 72KW około 98KM wie ktoś może jak przerobic żeby silnik uzyskał swoją nominalna moc ?
- Tomcbr600
- Motocykl: Honda CBR 954RR
- Rok produkcji: 2003
Witam - redukcja mocy jest w króćcach ssacych, pomiedzy gaźnikiem a cylindrem, prawdopodobnie bedziesz musiał kupić nowe króćce ssące , ponieważ sa one zwężone i zwężeń prawdopodobnie sie nie wyjmuje. Ja tak miałem w yamasze. Jak wymienisz króćce bedziesz musiał też prawdopodobnie założyć nowe dysze i gaźniki do regulacjii i synchronizacji. Najlepiej, to najpierw sam zobacz czy masz, króćce zwężone, czy nie. Motocykle produkowane na róźne rynki europejski posiadały blokady i prawdopodobnie Ty masz taki egzemplaż. Pozdrawiam.
Tomaszek954
- adipaw
- Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
- Rok produkcji: 2001
w zachodniej europie tak robią z moto i z samochodami bo mają ceny oc w zależności od mocy! naprzykład civic 1.4 is niemiecki miał 75km a 1.4i na europę miał 90km a wszystko za pomocą kryzy pomiędzy przepustnicą a kolektorem.
sprawdź bo niemce też nie są głupie i wyciągają to draństwo!!! stawiam że masz wyprute.
sprawdź bo niemce też nie są głupie i wyciągają to draństwo!!! stawiam że masz wyprute.