dla tych którzy jezdzą bez prawka,a tak poza tym, to nie wiedziałem ze bez prawka to OC jest nie wazne?naszczescie mnie to nie dotyczy
http://www.scigacz.pl/Jazda,motocyklem, ... 14823.html
bez prawka
- RobKlim
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: było SC 57 B jest GIX 1000
- Rok produkcji: 2008
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
-
palik82
- Motocykl: honda cbr 900 (929)
- Rok produkcji: 2001
Ja prawko zrobilem przed latem 2010 (mając 28lat), do tego czasu śmigalem bez i przyznaje sie bez bicia to byla jedna z najglupszych rzeczy jakie robilem. Co prawda zlapali mnie tylko dwa razy. Za pierwszym dostalem 300zl, za drugim podalem dane mojego brata i tylko 50zl za brak dokumentu
. Moja rada podobnym do mnie - pochodzcie po osrodkach szkoleniowych i pogadajcie z wlascicielami, jezeli jezdzicie juz dlugo posiadacie kat. B to gosc moze pójśc wam na reke i zrobic przyspieszony kurs. U mnie wygladalo to tak ze przyszedlem trzy razy po godzince zrobilem sobie plac, dwa razy trase egzaminacyjna i gosc za 300zl plus flacha podpisal mi papier. Egzamin zdalem za pierwszym razem
i teraz mam spokój, a i troche grosza zaoszczedzilem.
coco jumbo i do przodu
-
Mateusz Ozog
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR Fireblade
- Rok produkcji: 2004
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 0
- OZI
- Motocykl: k8 1000 / F3 stunt
- Rok produkcji: 2000
Jeżeli ktoś posiada prawo jazdy tylko kat B i potrafi jeździć to jeszcze nic strasznego bo przynajmniej zna przepisy. Gorzej z Mistrzem który w ogóle nie ma prawka, oglądnął pare filmików na youtube , kupił 150KM i myśli że jest bohaterem ulicy. Potem powoduje wypadek i negatywne opinie przypinają wszystkim motocyklistom... 
-
diobol
- Motocykl: sc57
W teorii to może i tak jest jeśli dodasz że osobnik z prawem jazdy wyniósł ze szkolenia umiejętność przestrzegania przepisów. Tak więc w praktyce to wszyscy stwarzają niebezpieczeństwofabiq pisze:podstawowym problemem jazdy bez prawa jazdy jest niebezpieczenstwo jakie taki osobnik sprawia na drodze sobie i innym uzytkownikom drogi
- Adam K
- Motocykl: CBR 954
- Rok produkcji: 2002
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
nie chodzi mi o znajomosc przepisow a raczej to ze bez prawka bedzie uciekal i zabije siebie lub jeszcze kogos innego, jak sam siebie to w sumie mi to rybka ale jak mialby taki baran mnie zwinac gdzies na winklu to bym sie mocno wkr.
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
- RobKlim
- Motocykl: było SC 57 B jest GIX 1000
- Rok produkcji: 2008
tTylko czytajac ten tekst to nie chodzi o ty czy ktos bedzie mistrzem bo wiadomo ze po 20 godzinach jazdy to nie bedzie sie tak jezdzic jak ktos kto ma do czynienia z motocyklem kilka lat tylko o to jakie ponosi sie konsekwencje jezdzenia bez uprawniem i jakie koszty sie ponosi w razie jakiegos wypadku lub nie daj boze smierci!wiec nawet dostajac 2 mandaty z wyższej półki to juz równoważy sie koszt prawka i jest z glowy i mozna jezdzic spokojnie nie bojąc sie widąc za zakretu szuszarkie