Witam.
W moto zmieniłem łańcuszek rozrządu i dałem ją na wyregulowanie zaworów oraz zmieniłem napinacz rozrządu. Silnik pracuję trochę ciszej ale nadal coś żezi od niskich obrotów jakby znowu zawory byly do regulacji. Dodatkowo zauwazylem ze moto w czasie jazdy wkreca sie na obroty od dołu jak 600ka. Nie wiem co jest grane. Albo mechanicy zrąbali coś przy ustawianiu zaworów albo coś jeszcze to nie gra. Zamierzam przeczyscic filtr itd. posprawdzac wszystkie wtyczki i węże ale nie wiem czy to cos da. Czy 929 ma jakis filtr paliwa?Moto ma gdzies 40/45tys km i nie ukrywam ze przepalam je ale smarowanie i chlodzenie zawsze jest.W moto nie ma exupa ale pomimo tego wczesnie lepiej chodizla.
Jesli ktos wiec cos w tej sprawie prosze o info.
Pozdro
929 zmulona na niskich obrotach, szukam porady!!!
- thomaszwa
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
- adipaw
- Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
- Rok produkcji: 2001
-
Kubcyś
- Motocykl: GSXR 1000
- Rok produkcji: 0
929 musi delikatnie "żezić", z nia już nie ma tak jak w starszych CBR, że silnik chodził bardzo cichutko i kulturalnie.
Co do dołu to ja też exupa nie mam ale zbiera się elegancko od samego dołu bez problemów. Skoro wcześniej z tym problemów nie było to raczej nie jest to wina zaworu. Pogadaj z serwisem który Ci to robił, niech poprawiają jak coś spartolili
Co do dołu to ja też exupa nie mam ale zbiera się elegancko od samego dołu bez problemów. Skoro wcześniej z tym problemów nie było to raczej nie jest to wina zaworu. Pogadaj z serwisem który Ci to robił, niech poprawiają jak coś spartolili
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
-
crazyduck
- Staly Bywalec

- Motocykl:
- zelazny929
- Motocykl: honda 929
- Miś
- Motocykl: SC33 '99
- Rok produkcji: 1999
- thomaszwa
- Motocykl: cbr 929
Witam. Chłopaki małe sprostowanie, nie wiem jak sprawdzałem ale mam exup ale nie mam czujnika spalin wkręcanego w rurę za exupem, exup chyba podłączony bo linki są przykręcone. Jeszcze muszę to sprawdzić.
Powiedzcie mi jak sprawdzić czy exup chodzi poprawnie i czy w ogóle chodzi itd.
Żadnych błędów nie mam na liczniku.
Dodatkowo sprawdziłem kompresję na cylindrach i wszystko jest ok czyli zawory ustawione ok może ten exup coś nie tak działa.
Możliwe też, że przyczyną dławienia się na niskich obrotach jest wykręcona śruba od ssania przy jednej gardzieli.
Co o tym myślicie?
Pozdro
Powiedzcie mi jak sprawdzić czy exup chodzi poprawnie i czy w ogóle chodzi itd.
Żadnych błędów nie mam na liczniku.
Dodatkowo sprawdziłem kompresję na cylindrach i wszystko jest ok czyli zawory ustawione ok może ten exup coś nie tak działa.
Możliwe też, że przyczyną dławienia się na niskich obrotach jest wykręcona śruba od ssania przy jednej gardzieli.
Co o tym myślicie?
Pozdro
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Tu masz kolego opisane jak go sprawdzic i jak ustawic.
http://forum.fireblade.pl/topics29/regu ... ight=zawor
http://forum.fireblade.pl/topics29/regu ... ight=zawor
Oddam nerkę za cbr :)