zapalanie sie kontrolki oleju
-
cycu
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 954 RR
- Rok produkcji: 2002
zapalanie sie kontrolki oleju
Witam prosze o mala podpowiedz wymienilem olej + filtr w cbr 954 i po karzdym odpaleniu na zimnym silniku zapala sie czerwona kontrolka a na wyswietlaczu mryga oliwiarka jest to przez jakas chwile ale troche sie obawiam.
-
cycu
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
-
cycu
- bodzenty
- Motocykl: cbr 929rr
- Rok produkcji: 2001
proste wrzuc bieg i puszczaj sprzeglo powolutku bez dodawnia gazu naciskajac hamulec jak mrygnie i pojawi sie oliwiarka znowu to panewy sie koncza na 100% przerabialem ten temat ze najomym w 929 kupil moto bylo ok oleju bylo ponad stan zmienil olej i dupa kontrolka sie zapalala na wolnych obrotach jak zalal wiecej oleju to git nie swiecila juz ,po 200km zaczynala juz swiecic wczsie jazdy
przechuj ninia:)))
-
arek
- Motocykl: był zx10r, jest sc57
- Rok produkcji: 2004
kolega wczoraj wykończył swoją 954. Latał dużo na kole bez odpowiedniej ilości oleju no i umarła panewka. Korzystając z okazji spróbowałem Waszego testu z tym zaduszeniem motoru. No i zdziwko bo absolutnie nic sie nie zapaliło na wyświetlaczu. Do momentu całkowitego zgaszenia ani oliwiarka ani kontrolka MIL nie zapaliła sie, a panewka tak napi...dala że masakra. Ale dodam jeszcze co mi mechanik powiedział na temat takich testów. Jest to, cytuje: "gwałcenie silnika na własne życzenie doprowadzac silnik do ekstremalnie wysokiej temperatury i zaduszac". No ale każdy ma tam swoje sposoby na sprawdzanie sprzęta z tym że dla mnie takie testowanie nie ma żadnego sensu bo jak wyżej napisałem przy padniętym silniku nic nie pokazało.