Witam.
Wie ktoś co moze być przyczyną tego??
Te air cleaner co to jest dokladnie?? bo wiem ze wychodzą z tego 3 linki i 2 idą do wydechu a jedna gdzies tam pod filtr powietrza i jak włączam zapłon to wtryski normalnie sie odpalaja czyli włączają, podaja paliwo i wyłączą a te air nonstop rzępoli tak jak by jakieś trybka w tym były urwane takie odgłos sie z tego wydobywa takie głuche rzępolenie tak jak by sie nonstop cos tam kręciło.
Czy idzie to jakos rozebrac i jakos naprawicz??
I czy to jest przyczyna ze na wyswietlaczu swiece te FI i mruda czerwona kontrolka??
W załączniku przesyłam to co mi rzępoli.
Dzieki z góry z odp i pozdrawiam.
Mruga czerwona kontrolka + swici FI + problem z air cleaner
-
klimszynson
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
-
LOLO
- Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
- Rok produkcji: 0
-
klimszynson
No dokladnie. Rozebrałem ten silniczek i tam są jakies plastikowe trybka które sie porozpadywały. Czy idzie kupic same te trybka??
I co mogł byc przyczyną tego?? czy cos moglo sie zablokowac i tamu to sie rozpadlo?? czy co??
Jak to robierałem to chcialem pokrecic tą klapką w kolektorze na sucho bez linek i sie nie dało a czy powino sie tym dec kręcic w ogole?? Czy mzoe wlasnie przez to ze to jest zablokowane to te trybka sie rozpadły?
I co mogł byc przyczyną tego?? czy cos moglo sie zablokowac i tamu to sie rozpadlo?? czy co??
Jak to robierałem to chcialem pokrecic tą klapką w kolektorze na sucho bez linek i sie nie dało a czy powino sie tym dec kręcic w ogole?? Czy mzoe wlasnie przez to ze to jest zablokowane to te trybka sie rozpadły?
-
klimszynson
to co moglo sie z tym stac znowu ze tego obracac nie idzie?
[ Dodano: Czw Cze 17, 2010 1:37 pm ]
a czy moge to w ogole wymontowac?? tą linke z airboxa i te 2 z przepustnicy w rurze wydechowej z ta przepustnicą??
Slyszałem ze tak robią czy to jest dobry pomysl??
Tylko ze jak podpinam sam silniczek bez linek to dalej mi swiieci Fi i czerwona kontrolka idzie to jakos zmostkowac czy cos w tym stylu?
a czy moge to w ogole wymontowac?? tą linke z airboxa i te 2 z przepustnicy w rurze wydechowej z ta przepustnicą??
Slyszałem ze tak robią czy to jest dobry pomysl??
Tylko ze jak podpinam sam silniczek bez linek to dalej mi swiieci Fi i czerwona kontrolka idzie to jakos zmostkowac czy cos w tym stylu?
- adipaw
- Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
- Rok produkcji: 2001
Bez exupa można pomykać ale nie słyszałem o sposobie pozbycia się mrygającego fi!!
TAK DLA POTOMNYCH JAK MOTOR CHODZI I NAGLE ZACZNIE WYMRYGIWAĆ BŁĘDY TO JE SPISAĆ I ZROBIĆ RESET BŁĘDÓW, A MARTWIĆ SIĘ JAK PO RESECIE ZACZNIE WYMRYGIWAĆ TO SAMO!!!
Ja ostatnio po deszczu tak miałem wymrygał mi 9,11,34,35 nagle więc zrobiłem reset i dałem mu wyschnąć i wszystko ustąpiło jak ręką odjął.
TAK DLA POTOMNYCH JAK MOTOR CHODZI I NAGLE ZACZNIE WYMRYGIWAĆ BŁĘDY TO JE SPISAĆ I ZROBIĆ RESET BŁĘDÓW, A MARTWIĆ SIĘ JAK PO RESECIE ZACZNIE WYMRYGIWAĆ TO SAMO!!!
Ja ostatnio po deszczu tak miałem wymrygał mi 9,11,34,35 nagle więc zrobiłem reset i dałem mu wyschnąć i wszystko ustąpiło jak ręką odjął.
- sasza_19
- Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
- Rok produkcji: 2014
- adipaw
Który tryb ci się obrócił?? Ja po kupnie moto miałem od razu zrobić czyszczenie exupa ale się nie wyrobiłemklimszynson pisze:No dokladnie. Rozebrałem ten silniczek i tam są jakies plastikowe trybka które sie porozpadywały. Czy idzie kupic same te trybka??
[ Dodano: Sob Sie 14, 2010 10:12 am ]
U mnie exup się obracał ale się przycinał i też się zmielił trybklimszynson pisze:to co moglo sie z tym stac znowu ze tego obracac nie idzie?
Wyjęcie i czyszczenie to nie taka tragedia! Da się zrobić samemu jak rozbierzesz to druciak i papier i ogień. Ja już wyczyściłem i znowu jest luzik ale silnik już padł.
-
Wariat79
- Motocykl: Było 954rr jest R1 Rn12
- Rok produkcji: 2002
Co prawda nie w sc44 a sc50 ale wyświetla mi błąd nr35, ale może po kolei.
Wczoraj na ślubie kolegi jakieś półtorej godziny jazdy z prędkościami ok 30 - 40 km/h przyszło wracać do domu. Jadąc już normalnym tępem zaświeciła mi czerwona kontrolka więc się zatrzymałem i sprawdziłem nr. błędu tel do kolegi z serwisu i sprawdził, że to coś z EGCV. Praca motocykla się nie zmieniła wszystko jest tak samo, nie zamula się ani nic z tych rzeczy. I tak moto idzie do serwisu ale pytanie jak zresetować błędy, bo może przez te kulanie się z zawrotnymi prędkościemi coś mu się popier....ło
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Wczoraj na ślubie kolegi jakieś półtorej godziny jazdy z prędkościami ok 30 - 40 km/h przyszło wracać do domu. Jadąc już normalnym tępem zaświeciła mi czerwona kontrolka więc się zatrzymałem i sprawdziłem nr. błędu tel do kolegi z serwisu i sprawdził, że to coś z EGCV. Praca motocykla się nie zmieniła wszystko jest tak samo, nie zamula się ani nic z tych rzeczy. I tak moto idzie do serwisu ale pytanie jak zresetować błędy, bo może przez te kulanie się z zawrotnymi prędkościemi coś mu się popier....ło
Z góry dzięki za podpowiedzi.
- adipaw