Strzelił łańcuch :/ :(
- miazga
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: gixx k7
- Rok produkcji: 0
-
aribike
- Motocykl: Honda CBR 900RR
- Rok produkcji: 1994
Jak zwykle same najgorsze przypuszczenia piszecie
Spokojnie, nie jest tak źle. Motorek kupiłem w dobrym i zadbanym stanie. Napęd nie był umyty hehe, był i jest bardzo porządnie wysmarowany. Jego stan jest dobry oglądając zębatkę i naciąg łańcucha. Łańcuch to did 50vm, czyli dobry wzmacniany łańcuch, nigdzie nie spawany. Niestety jak widać nie był profesjonalnie zakuty
Tutaj lipa i niestety puścił na łączeniu. Poprzednik chciał dobrze ale albo mu nie wyszło albo mu się nie chciało i zrobił na odwal bo wiedział że i tak sprzeda. Ale po za tym naprawdę jest ok
Fakt, dobrze że stało to się na prostej. Może i lipa że w ogóle się to stało, ale przynajmniej teraz jak zrobię będę pewny że takie coś nie będzie miało drugi raz miejsca. Piszecie że nowe ogniwo i zakuć. Też myślę że to nie jest zły pomysł, jeśli zrobi to się profesjonalnie a nie "młotkiem"
to powinno być ok
U mnie właściwie będą potrzebne 2 nowe ogniwa, a te stare wywalić. Zamieszczam fotki łańcucha, obejrzyjcie to sobie dokładnie
Niby poszło na łączeniu, ale na jednym zdjęciu 2 ogniwa trochę się różnią od innych, trochę coś mi tutaj śmierdzi, czy to też nie jest czasem jakaś złączka ? Piszcie co robić i skąd wziąć ogniwa do tego łańcucha
I czy dać to do mechanika który ma dobrą zakuwarkę czy może zainwestować w taki sprzęt to i na przyszłość się przyda ? 
- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
-
aribike
-
aribike
Nie no to przecież 2 ogniwa kupię żeby był tak samo długi, wew. i zew. A jak kupię 2 napęd to też skąd ta pewność że nie zawiedzie ?
Jeśli zakuje się dobrze, to czy nowy czy ten mój będzie git
Będę zamawiał ogniwa do tego łańcucha
Jak już zrobię to będę testował na prostej, przyspieszał mocno i się zobaczy czy będzie ok
Jak przejdzie test to spokojniejszą jazdę też
[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 7:43 am ]
A żeby założyć zakuty już łańcuch to trzeba wahacz odkręcać co ?
[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 10:13 am ]
Jest w ogóle możliwość takiego wykonania czy można jedynie zakuć po założeniu ? Jeśli jest to może jakaś instrukcja jak wahacz odkręcić ? Trudno ?
W manualu będzie o tym ?
[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 7:43 am ]
A żeby założyć zakuty już łańcuch to trzeba wahacz odkręcać co ?
[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 10:13 am ]
Jest w ogóle możliwość takiego wykonania czy można jedynie zakuć po założeniu ? Jeśli jest to może jakaś instrukcja jak wahacz odkręcić ? Trudno ?
- wuja
- Motocykl: gazela, SC33 :)
Nie da rady zakutego, bo musi przejść przez zastrzał wahacza, czyli zdejmowanie nie pomoże (wystarczy spojrzeć na moto
).
A patrzyłeś w którym miejscu pękł, czy będziesz teraz miał 3 miejsca łączenia??
Bez urazy ale mam nadzieję, że nigdy nie kupię sprzętu od kogoś z twoim podejściem, jak ci się klocek hamulcowy wysypie to skleisz go kropelką?
A patrzyłeś w którym miejscu pękł, czy będziesz teraz miał 3 miejsca łączenia??
Bez urazy ale mam nadzieję, że nigdy nie kupię sprzętu od kogoś z twoim podejściem, jak ci się klocek hamulcowy wysypie to skleisz go kropelką?
- siarka555
- Motocykl: fireblade 28
- Rok produkcji: 1992
-
goOly19
- Staly Bywalec

- Motocykl: r1, drz 400
kup nowy napeded, kolejny pasjonat motocykli sportowych, Zerwiesz drugi raz albo Ci sie znowu uda albo uszkodzisz silnik (tak jak to kolega ktoremu szkoda bylo na naped) i bedziesz mial 6 krootnie wieksza inwestycje!! A ten lancuch nie wyglada zazdrowo, a pozniej sie dziwia ze nie mozna kupic dobrego motocykla, Zal kurfa
sisi to jest gość