nr. vin mam taki SC282350272 więc albo jest nie pełny podany specjalnie albo coś nie tak.
a co to za nr. wybity na tam gdzie główka ramy ?

Z tego co mi wiadomo to win występuje w postaci 11 znaków w starszych modelach i 17-stu w nowszych. Także vin twój jest prawidłowy.szajbus-op pisze:na umowie ze Szwajcarii , dok do moto i w dowodzie są wbite właśnie te cyfry. zgadzaja sie z nr na ramie a co do nr sielnika to zaraz skocze zobacze i dam znac
[ Dodano: Pon Lut 23, 2009 10:18 pm ]
wiec nr sielnika jest inny SC28E-2255516 wiec nr ramy jest inny ale tez 11 cyfrowy ;/
na tabliczce znamionowej jest wbity równiez nr z ramy - nic nie wybląda na przebujanie brak sladów szlifu lub nadspawu
[ Dodano: Pon Lut 23, 2009 10:20 pm ]
robili to jest przejscie w sc 33 masz fote w galerii - on był w malowaniu tygrys ulicy czy jakos tak wypuszczane tylko w 96 jesli mowa o sc 28

rocznik 2003 i jeszcze bez VIN-u 17-cyfrowego to tez jakies dziwne,tomhagen pisze:ja tak miałem w yamaha tt600e z 2003 roku przywieziona z Włoch - 11 cyfr numeru VIN, był normalnie zarejestrowany i ubezpieczony, kłopoty zaczęły się w momencie kiedy chciałem dokupić do niej coś oryginalnego - okazało się w tedy że motocykl to składak- silnik inny rocznik, owiewki inny, tylko rama była od rocznika 2003
no właśnie mój nie miał tabliczki znamionowej (nawet śladu po nitach od niej) tylko wybite numery na główce ramyPS BXL pisze:rocznik 2003 i jeszcze bez VIN-u 17-cyfrowego to tez jakies dziwne,tomhagen pisze:ja tak miałem w yamaha tt600e z 2003 roku przywieziona z Włoch - 11 cyfr numeru VIN, był normalnie zarejestrowany i ubezpieczony, kłopoty zaczęły się w momencie kiedy chciałem dokupić do niej coś oryginalnego - okazało się w tedy że motocykl to składak- silnik inny rocznik, owiewki inny, tylko rama była od rocznika 2003
ale z wloch to tez podobno nieraz cyrki sa,
niejestem pewny czy to tez o Wlochy chodzi ale slyszalem ze nawet czasem pojazd z moze nie posiadac TABLICZKI ZNAMIONOWEJ a wiec moze i Vin-u tez (tylko np nr.ramy) i trzeba pisac podania o nadanie takich numerow