Wymiana łańcuszka sc33
-
BUZKA
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: GSXR 1000 K8
- Rok produkcji: 0
- Tylik
- Motocykl: Bmw S1000 RR
- Rok produkcji: 2010
Do wymiany łańcuszka w Sc 33 trzeba zdjąć: bak, airboxa, gaźniki ?, górną pokrywe (zaworów) silnika, chłodnicę oraz z prawej strony mały dekielek (ten przed deklem od sprzęgła) i masz dostęp do rozrządu 
.. ja u siebie rozrząd wymieniłem przy prawie 46 tys. km chociaż że nie hałasował ale że robiłem luzy zaworowe to i odrazu za to się wziołem by mieć spokój
tymbardziej że przy ponad 50 tys. km się go wymienia więc pewnie i tak by mi się na koniec sezonu lub początek przyszłego on kłaniał
- zakupiłem tak jak wcześniej pisałem łańcuszek Did'a za 233 zł i jak narazie wszystko ok i ładnie chodzi i mam gwarancje roczną na niego..
.. ja u siebie rozrząd wymieniłem przy prawie 46 tys. km chociaż że nie hałasował ale że robiłem luzy zaworowe to i odrazu za to się wziołem by mieć spokój
-
zimny
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 98
szukam dobrego serwisu w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdełem bak airbox take dwie jakby cewki odlączyłem kable po czym zobaczylem ze niedam radydostać się do pokrywy głowicy i zlożyłem wszystko spowrotem chcę zakręcić rozrusznikiem i dupa tylko przygasa lekko podświetlenie zegarów jak naciskam na włącznik od rozrusznika
- banshee
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33
- Rok produkcji: 1997
Chłodnicy nie trzeba ściągać w SC33.Tylik pisze:Do wymiany łańcuszka w Sc 33 trzeba zdjąć: bak, airboxa, gaźniki ?, górną pokrywe (zaworów) silnika, chłodnicę oraz z prawej strony mały dekielek (ten przed deklem od sprzęgła) i masz dostęp do rozrządu..
Jestem właśnie w trakcie wymiany łańcuszka - chcę mieć spokój na długi czas...
Do wyboru są dwa typy:
SCA-0412A SDH
SCR-412 SDH
Ten drugi lepszy, bo już zanitowany i poddany wstępnemu procesowi wydłużania w fabryce, ale nie mogę go nigdzie dostać... :<
[ Dodano: Sro Maj 06, 2009 1:14 pm ]
No i poszło zamówienie na SCA-0412A SDH za 230zł.
Fajnie o tyle, że łańcuszek można włożyć zakuty za zewnątrz.
EDIT2:
Ten drugi też okazał się zakutym oryginalnie, więc po problemie. Moto hula jak szwajcarski zegarek.
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0