Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 21:28

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kombinezon skórzany

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post » 11 lipca 2009, 18:18

Moim zdaniem pomiędzy drogim kombi a tanim jest znaczna różnica w:
- certyfikowanych protektorach
- wentylacji !!!
- podszewce (najlepiej wypinanej)
- jakości szwów i suwaków
Więc nie dziw się że zapłacisz około 1300 zł za kombi i pocisz się jak ... protektory masz wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba, a po sezonie trzeba wszywać od nowa suwaki :028:
Brak kasy ?!, szukaj dobrej używki :one:

Awatar użytkownika

Motocykl: sc 44
Rok produkcji: 2001

Post » 11 lipca 2009, 19:23

wuja, nie, no nie pisałem żeby komus dopiec czy urazic, to moje subiektywne spostrzeżenia i ew powtorzone opinie uzytkowników wymienionych marek....generalnie wypowidałem sie na temat swojego kombi...
mam już motocykl-myślę nad podpisem ;)

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: gazela, SC33 :)
Rok produkcji: 0

Post » 11 lipca 2009, 19:42

Spoko loko nie uraziłem się ani nic także luuuz chodzi mi tylko o to żeby opinie w sieci były na prawdę rzetelne a nie jakieś plotki :)

hmm a co do FLM (Diabolo) to wg listy
"- certyfikowanych protektorach" - nie mam pojęcia czy w FLM mają certyfikaty w każdym razie w moim kombi spisały się wzorowo!
"- wentylacji" - w FLM Diabolo jest niezła na prawdę (perforacja skóry)
"- podszewce (najlepiej wypinanej)" - w tym FLM co mam jest wypinana, z kieszeniami, protektory są trzymane rzepami do podszewki i razem z nią wchodzą w specjalne wgłębienia w skórze kombi. protektory możesz tak ustawić że będzie ci wygodnie, do tego nie przesuwają się podczas gleby - zresztą raczej to zasługa dobrze dobranego kombi,
"- jakości szwów i suwaków" - przy szlifie nic się nie popruło ani nie padł suwak, zamki na prawdę mocne i solidne zwłaszcza że muszą czsami wytrzymywać spore naprężenia,

"Więc nie dziw się że zapłacisz około 1300 zł... " - koszt takiego diabolo z FLM to chyba 400 czy 500E, dałem za niego u gościa wymienionego wyżej jakieś 1200, przymierzałem dainese (w którym nie miałem niestety przyjemności jeździć) i krój bardzo podobny i z tego co pamiętam to Dainese nie miał odpinanej podszewki, a przydaje się to bardzo (tylko że był to jakiś niższy model za ~2800 :P czy jakoś tak).

Owszem warto kupić superkombi tylko że kwota jaką musisz za niego dać jest niewspółmiernie wysoka do tego co może dać w zamian.

Jeśli cię stać to bierz w łapę 3-4k i leć przymierzać dainese, a jeśli nie to nie ma się co spinać, bo taniej też można wyrwać dobrą rzecz, tyle że nie zrobisz wtedy takiego wrażenia na kolegach ;)

Dodam jeszcze że cała moja opinia jest o jednym modelu FLM - Diabolo, nie wiem jak zachowują się inne produkty tej marki, natomiast z mojego kombi jestem w 100% zadowolony. Z początku ciężko było mi się w nim poruszać ale teraz jest już wszytko git, a z kombi nie zrobiła się szmata, wytrzymał szlif przy ok 70km/h i szczerze nawet mocno nie widać tego po nim i nadal go używam).

Jeśli to ma być twoje 1 kombi to też nie ma co się spinać, bo może okazać się że nie trawisz np zakładania go co chwilę i będziesz chciał co innego.

Tylko niestety musisz przymierzyć, kroje różnych producentów są na prawdę zróżnicowane i ciężko kupić na odległość coś co będzie pasowało.

Awatar użytkownika

Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post » 11 lipca 2009, 20:08

za 2800 pln to owszem, kupisz Dainese, ale najniższy model i pewnie tylko po to żeby mieć napis na plecach hihi:
Za tą samą kwotę można mieć super kombik Arlena, Berika, Spidi itp. ale oscylując już wokół górnych modeli, lub najwyższy model FLM, Tshule, ze wszystkim co napisał Wuja.

Awatar użytkownika

Motocykl: cbr 929 rr sc44
Rok produkcji: 2000

ALPINESTAR WYMIARÓWKA

Post » 20 lipca 2009, 08:46

mam okazje kupić ALPINESTAR OCTANE/SG-1 (w dobrej kasie) mam 189, ok 86kg klatka-109 pas-93 bidro-105 nogawka(od wew)86 rękaw(od wew)63

a po necie widzę ze wymiary są bardzo różne,

http://www.alpinestars.com/sizechartmtnumber.htm
http://sportbiketrackgear2.homestead.co ... CHART.html

czy ktoś ma tej marki kombi - i może podać swoje wymiary i odpowiednio rozmiar kombi? (EU/UK czy inny?)

http://www.motogio.com/store/product.ph ... 321&page=1
http://stores.sportbiketrackgear.com/Detail.bok?no=2756

Pochwały: 3
Motocykl: Piechota

Re: ALPINESTAR WYMIARÓWKA

Post » 22 lipca 2009, 23:16

cupone pisze:mam okazje kupić ALPINESTAR OCTANE/SG-1 (w dobrej kasie) mam 189, ok 86kg klatka-109 pas-93 bidro-105 nogawka(od wew)86 rękaw(od wew)63

Kupilem dzis jednoczesciowy czarny Octane rozmiar 52, potrzebuje go tylko do 18 sierpnia, potem bede chcial go sprzedac za ok 2 tys zl. Wymiary mamy raczej podobne, no moze nogi mam dluzsze:)

Taki:
https://www.i-bike.com/images/102/alpin ... lack_l.jpg

Awatar użytkownika

Post » 04 października 2009, 15:03

kupiełem kombi- 2 częściowe na takim mi zależało - SG-1 rozmiar 54EUR 44USA - wg zaleceń mniejszy o rozmiar..
po pierwszej przymiarce - kurtki wydawało mi się ze jest za mała, rękawy przed nadgarstki, pas za wysoko, ale o dziwo wygodnie a wszystkie protektory idealnie w miejscach przeznaczenia.

Po założeniu spodni okazało się, że leży idealnie- tylko te rękawki ;) wygląda na to że w samej kurtce nie pojeżdżę.

Wrzucę parę fotek, jeśli macie garniaka to też tak wygląda?
Podejrzałem chłopaków z plakatów w Daines i podobnie -

kombi jest sprowadzony za pośrednictwem TOMKA - "sc-xxx" - polecam szczerze, pomoże Ci się ubrać w dobrej kasie!
osobiście planuje jeszcze u kolegi zamówić buty, rękawice, kask. :)

foty robione tel.
Załączniki
diness.jpg
garnitur-cupone1.jpg
cupone garnitur
garnitur-cupone2.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone3.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone4.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone6.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone7.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone8.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone9.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone10.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone11.jpg
www.cupone.pl
garnitur-cupone12.jpg
www.cupone.pl

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post » 07 października 2009, 12:50

Jeśli chodzi o te rękawy to mam tak samo w Arlen Ness-ie i w Suomy (do sprzedania :P ). Tak ma być poprostu, więc do stroju tylko wysokie rękawice :D Generalnie kombinezon ma jak najbardziej przylegać do ciała jednocześnie nie ograniczając ruchów, dlatego każda kurtka z dwuczęściowego kombinezonu jest taka mała. :)

Awatar użytkownika

Motocykl: 929 2000r.

Post » 07 października 2009, 13:51

Cupone, fajne te kombi. Jaki koszt?

Awatar użytkownika

Post » 07 października 2009, 15:01

z wysyłką prawie 1700 + parę tygodni czekania - w Polsze ok 3200 ~!!
teraz można jeszcze taniej ja brałem za 499$ a widzę na necie po 447$
brałem z http://stores.sportbiketrackgear.com
tu jest np

http://bargainriders.motosport.com/outl ... ger-outlet

powiem tak - chciałem 2 częściowy - myślałem, że będę mógł go używać, jako osobnych części, a od nowości ani raz nie rozsunąłem zasuwaka łączącego górę z dołem i wątpię bym to robił..

(choć mam go nie długo)

tak jak pisałem piszcie do sc-xxx - może wam pomóc w sprawie GARNITURU I RESZTY ODZIEŻY :)

a to mój wymarzony !!! DWUCZĘŚCIOWY KOMBINEZON ARLEN NESS LS2 - 7871 AN
Załączniki
ARLEN NESS LS2 - 7871 AN.jpg

Pochwały: 2
Motocykl: 954rr
Rok produkcji: 2002

Post » 27 lutego 2010, 07:14

podłącze się do tematu by nie zakładać nowego :)
Jaki polecicie kombinezon PRZECIWDESZCZOWY ??
Bo w sumie w zeszłym roku pare razy dopadł mnie deszcz i nie jest to przyjemne :)
W sumie to nie chce kupować czegoś co ma fajne logo. Chce żeby kombi wytrzymało warunki deszczowe i juz :)
Z góry dzieki za sugestie i rady :)

Awatar użytkownika

Motocykl: gixx k7

Post » 02 marca 2010, 23:37

PoprzedniaNastępna

Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)