Problem z rozrusznikiem(?)
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Re: Problem z rozrusznikiem(?)
Chodzi zapewne o sprzęgło jednokierunkowe które przenosi napęd z rozrusznika na silnik, jeśli się ono "slizga" nie przenosi pełnej mocy na silnik i w efekcie słabo nim kręci.
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
nieistotne raczej w twoim przypadku, jak rozrusznik chodzi dobrze po za motorem to i w motorze chodzi dobrze, po prostu ma duży opór. Kiedyś słyszałem o takiej sytuacji w 954, cholera wie co było przyczyną ale moto kręciło jak trzeba jak był podpięty akumulator samochodowy 
-
adamek52
- Motocykl: CBR900RR
- Rok produkcji: 0
idę rozbierać silnik
bo czuję że inaczej się nie uda, jak będę coś wiedział to napiszę tutaj dla potomnych 
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Sprzęgło rozrusznika jest wewnątrz silnika, a nie w samym rozruszniku - więc jest to jak najbardziej prawdopodobne. Znajduje się ono po stronie sprzęgła, zazębia się z koszem sprzęgłowym. Należy zdjąć pokrywę sprzęgła i bedzie ono widoczne.Patryk_ pisze:nieistotne raczej w twoim przypadku, jak rozrusznik chodzi dobrze po za motorem to i w motorze chodzi dobrze, po prostu ma duży opór. Kiedyś słyszałem o takiej sytuacji w 954, cholera wie co było przyczyną ale moto kręciło jak trzeba jak był podpięty akumulator samochodowy
-
adamek52
- Motocykl: CBR900RR
- Rok produkcji: 0
nie uwierzycie bo i ja nie wierzę
regulator napięcia robił jakieś zwarcie czy nie wiem co, aku działało normalnie, trzymało itp, ale z regulatorem było coś nie tak wymieniłem regulator i pali od strzała jak trzeba, mało silnika z ramy nie wyrwie 
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000