SC59 2009 na warsztacie
-
luis954
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
- Rok produkcji: 2008
- pajp
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR Fireblade
- Rok produkcji: 2006
Re: SC59 2009 na warsztacie
Zdecydowanie ako. Akumulator ma cos takiego jak:
- zdolnosc ladowania
- moc chwilowa uruchomienia silnika (start)
W tym przypadku masz ako do wymiany. Na cieplym odpala bo potrzebuje mniej sily do obrocenia rozrusznika (mniej gesty olej przy temperaturze itd)
Pozdro

Pajp
- zdolnosc ladowania
- moc chwilowa uruchomienia silnika (start)
W tym przypadku masz ako do wymiany. Na cieplym odpala bo potrzebuje mniej sily do obrocenia rozrusznika (mniej gesty olej przy temperaturze itd)
Pozdro

Pajp
Pany. Jak pisałem mam dwa aku. Jeden, który był z moto używka i drugi na zaś nówkę kupiłem pod koniec października tj: Yuasa TTZ7S-BS 6.3Ah (serwisowka podaje 6Ah). Oba na przemian zapinane są do OXFORD OXIMISER 900 i nie ma znaczenia, który na drugi dzień podłącze to jest tak samo. Mega problemy z pierwszym odpalenie. Więc już nowy aku mam. Co ona ma - raptem miesiąc 
Każdy dzień to jedna próba więc mogę jutro na początek połączyć szeregowo oba i zobaczyć jak zakręci i czy to pomoże, lub z ładowarką - tylko tak teraz zastanawiam się co ona da skoro przestaje ładować jak jest full. Sam z siebie nic nie da przecież ten Oximiser.
Każdy dzień to jedna próba więc mogę jutro na początek połączyć szeregowo oba i zobaczyć jak zakręci i czy to pomoże, lub z ładowarką - tylko tak teraz zastanawiam się co ona da skoro przestaje ładować jak jest full. Sam z siebie nic nie da przecież ten Oximiser.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2015, 21:41 przez Diamond, łącznie zmieniany 1 raz.
- blazej33
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
Odpal rano z kabli z pracującego auta, jak będzie Oki to wiadomo, że aku.
Oka. Zapnę jutro pod auto i zobaczę jak to kręci.blazej33 pisze:Odpal rano z kabli z pracującego auta, jak będzie Oki to wiadomo, że aku.
Edit:
Przyszli z samego rana i "pokaż lampę, pokaż lampę" więc nie poszedłem po kable, nie poszedłem po auto i kręciłem z aku. I co teraz. Odpalił, normalnie. Jutro znów będzie odstany więc znów podejmę próbę z aku bez doładowywania. I jak już przestanie kręcić lub będzie problem to nie będę go doładowywał tylko wtedy go zapnę pod auto co powinno dać nam odpowiedź. W niedzielę polatałem trochę, może się więc coś "przepchało"? Zagadka na pewno będzie rozwiązana...
Edit:
Kolejny dzień i kolejne lajtowe odpalenie. Pyk, dwa przekręty i pyrkała...
Edit:
Dziw nad dziwy. Wszystko gra. Gada, lata pełną gębą. Co zrobiłem? Nic. W poniedziałek jak odpaliła to zrobiłem jakieś 60km kilka razy z przelotową zwiększoną i od tej pory dzień w dzień pali tak samo jak wtedy kiedy ją kupiłem a i akumulator nie ma czkawki. Pojęcia nie mam co mogło się stać.
Wracam z tematem. Moto po przeglądzie. Tydzień stał u elektryka. Nie stwierdzono poboru prądu. Mówią, że nie ma opcji aby ciągnął na lewo, że coś z aku musi być. Aku to 6.3Ah o rozruchowej 90.
Teraz moje pytanie brzmi. Jaki mogę max wsadzić aku biorąc pod uwagę, że są bixsenony aby nie było deficytu na ładowaniu aku?
Plan jest aby wsadzić 7ah z rozruchowej 130. Wydoli ładowanie? Wielu z Was ma sc59 więc już temat przerabialiście....
Teraz moje pytanie brzmi. Jaki mogę max wsadzić aku biorąc pod uwagę, że są bixsenony aby nie było deficytu na ładowaniu aku?
Plan jest aby wsadzić 7ah z rozruchowej 130. Wydoli ładowanie? Wielu z Was ma sc59 więc już temat przerabialiście....
- blazej33
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
Mam w sc57 bixenon i jadę na normalnym aku varty od wielu lat bez problemu, więc to raczej nie problem mocy aku.
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
-
mati1490
- Motocykl: sc33,f4i,
- Rok produkcji: 1999
Te akumulatory to teraz takie ścierwo robią że szok, miałem teraz rn12 na warsztacie i aku kupione w październiku a już nie pobierał prądu gość myślał że ładowanie padło.Sprawdziłem aku przyrządem i standardowo (zepsuty wymień ) 100% naładowany a nie spełniał nawet połowy swojej normy
Jakiej firmy masz tam aku ? Do s59 powinna być 6ah 80A i taki załóż , ładowanie masz oki więc niema potrzeby nic kombinować ....
Wlasnie mam yausa 6.3 90a i z nim sa problemy. Mowia abym wrzucil warte 7ah z 130a
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
jak yuasa nie trzyma to ja bym varty napewno nie kupił hehe. sam jak bede wymieniał w moto aku to tylko yuase nic innego nie kupuje bo wszystko to szrot, w aucie kupiłem varte niecałe dwa lata i auto ledwo odpalilo na mrozie ale podładowałem i jakoś jeździ jeszcze ciekawe jak długo.
co do aku w sc59 to straszne malenstwo tam wsadzili 6Ah i 80Amperów prądu to bardzo mało, moja obecna yuasa w Suce ma 230amperów rozruchu hehe ale aku kosztuje 550zl. ale jakbym wymieniał to na oryginalny jaki potrzeba czyli 10Ah 175A.
jezeli twoja Sc59 slabo kreci i odpala to ja bym zrobił właśnie taki zabieg poszukałbym czegoś z większym prądem rozruchowym i własnie wział tego 7Ah 130A napewno będzie lepiej a 1Ah wiecej moim zdaniem nie obciąży na tyle ładowania w moto, ewentualnie z raz czy dwa razy w sezonie możesz wrzucic do ładowania aku na godzinkę czy dwie profilaktycznie
a jeszcze jaki pobór prądu mają te ksenony?
co do aku w sc59 to straszne malenstwo tam wsadzili 6Ah i 80Amperów prądu to bardzo mało, moja obecna yuasa w Suce ma 230amperów rozruchu hehe ale aku kosztuje 550zl. ale jakbym wymieniał to na oryginalny jaki potrzeba czyli 10Ah 175A.
jezeli twoja Sc59 slabo kreci i odpala to ja bym zrobił właśnie taki zabieg poszukałbym czegoś z większym prądem rozruchowym i własnie wział tego 7Ah 130A napewno będzie lepiej a 1Ah wiecej moim zdaniem nie obciąży na tyle ładowania w moto, ewentualnie z raz czy dwa razy w sezonie możesz wrzucic do ładowania aku na godzinkę czy dwie profilaktycznie
a jeszcze jaki pobór prądu mają te ksenony?