Nagle przestal odpalac
-
floro5
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Re: Nagle przestal odpalac
Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego
po zimie odpaliłem tysiąca, zrobiłem małą rundkę po mieście, podjechałem pod garaż, zgasiłem motor i dosłownie po 1 minucie gdy chciałem go odpalić już nie chce zaskoczyć
sprawdziłem bezpieczniki, akumulator naładowany, benzyny opór, silnik kręci ale nie słychać pompy paliwa, czy to możliwe że przez tą krótką chwilę jaka upłynęła od momentu zgaszenia do ponownego rozruchu szlag ją trafił? czy możliwe jest podpięcie na krótko aku do pompy bez zdejmowania zbiornika paliwa? Jeśli to nie pompa to co innego może być?
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
Mi tak zgasl w czasie jazdy i okazaly sie przekazniki. Sprawdz pompe na krotko do aku i jak zadziala to bym szukal w tym kierunku.
- Damiangda
- Motocykl: SC57b
- Rok produkcji: 2006
floro5 awaria może okazać się na szczęście banalna
jeżeli dalej nie odpala kilka razy popstrykaj tymi guzikami na prawej manetce do puszczenia prądu na rozruch silnika i do gaszenia silnika. w SC57 często tam się styki syfią i przestanie odpalać. kilka razy pstryknij i powinno pomóc
ewentualnie rozkręć to i oczyść styki.
-
floro5
- Motocykl: Honda CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Podpialem pompe na krotko do aku i nie odpowiada czyli to ona padla. Czy pompa jest rozbieralna czy pozostaje mi wymiana na inna sztuke?RudiszRR pisze:Mi tak zgasl w czasie jazdy i okazaly sie przekazniki. Sprawdz pompe na krotko do aku i jak zadziala to bym szukal w tym kierunku.