marcinkus tak masz rację kostka musi być rozłączonamarcinkus pisze:Nie wiem czy tego pomiaru nie powinieneś robić na odłączonej kostce. Ale jeśli nic się nie zmieni to do wymiany altek .
brak ladowania pomocy
- cbrstreet
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
- Rok produkcji: 99
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
a mozesz mi wytłumaczyć co ty mierzysz ? bo ja nie bardzo wiem z tego fotoSeyrus pisze:zrobilem pomiary i zupelnie inne niz miesiac temu jak juz cos powoli sie psulo teraz altek pokazywal mi na kablach od 00.0 do 00.9 w jednym momecie ale ale generalnie to zero na kazdym z 3 kabli
Obrazek
miej wiecje taki pomiar
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
oj widzę leniwy jesteś nie chce ci się szukać, napisze krótko żeby nie powielać bezsensownie tego co pisałem wiele razy.
napięcie z alternatora mierzymy na 3 żółtych kablach między sobą na przemian na napięciu przemiennym !!!! nie stałym i nie do masy, ponieważ alternator nie ma połączenia z masą i nie wykaże ci żadnego napięcia między żółtymi kablami z altka a masą. musisz pomierzyć między żółtymi żeby były mniej więcej równe napięcia miedzy wszystkimi przy 3 czy 4 tys obrotów pomiędzy 50 a 70V napięcia zmiennego, a do tego mierzysz na klemach aku już napięcie stałe jakie jest ładowanie
proszę !
napięcie z alternatora mierzymy na 3 żółtych kablach między sobą na przemian na napięciu przemiennym !!!! nie stałym i nie do masy, ponieważ alternator nie ma połączenia z masą i nie wykaże ci żadnego napięcia między żółtymi kablami z altka a masą. musisz pomierzyć między żółtymi żeby były mniej więcej równe napięcia miedzy wszystkimi przy 3 czy 4 tys obrotów pomiędzy 50 a 70V napięcia zmiennego, a do tego mierzysz na klemach aku już napięcie stałe jakie jest ładowanie
proszę !
ehh, ten regulator mnie prześladuje już od ponad miesiąca. chińszczyzna padła po 300km ; s czy prawdą jest, że regulatory od suzuki są wytrwalsze i również pasują do Hondy i można je montować bez przeszkód pod warunkiem, że są 5pinowe (3żółte , +,-)? czy po prostu kupić "używkę" na allegro z nadzieją, że nie padnie po miesiącu? : /