Mokra laga.
-
czeskii
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Mokra laga.
Witam, ostatnio zauważyłem w swoim nowym ( pierwszym) nabytku mokrą prawą lage.
Nie wiem czy była taka już podczas zakupu ponieważ nie sprawdziłem tego.
Wiem, że można samemu to zrobić, ale chciałbym się dowiedzieć gdzie w okolicach sosnowca to zrobiłby mi ktoś i ile może to kosztować z częsciami i olejem.
aha. i jeszcze jedno. Przy wymianie simeringów trzeba robić obie lagi czy tylko cieknącą ?
Nie wiem czy była taka już podczas zakupu ponieważ nie sprawdziłem tego.
Wiem, że można samemu to zrobić, ale chciałbym się dowiedzieć gdzie w okolicach sosnowca to zrobiłby mi ktoś i ile może to kosztować z częsciami i olejem.
aha. i jeszcze jedno. Przy wymianie simeringów trzeba robić obie lagi czy tylko cieknącą ?
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
Re: Mokra laga.
Mogę Ci podać przykładową cenę olej motul i uszczelniaczy ari to koszt 85zł (na 2 lagi) ,bo uszczelniacza 1szt nie kupisz a olej owszem są 0,5l castrole elf, wychodzi z uszczelniaczami ari ok 60zł ,są też oczywiście tańsze uszczelniacze jak i jeszcze droższe. Robocizna ok 50zł laga.Warto zrobić za jednym razem 2 lagi bo znając życie zrobisz 1 a druga zacznie ciec a po drugie będziesz miał stary olej w 1 ladze a w 2 świeży więc też inaczej będzie tłumić.
-
sebeqb
- Motocykl:
-
czeskii
- Motocykl:
-
streetfighter-1
- Motocykl: SC33 (stunt) , SC57a , CRF 450
- Rok produkcji: 2010
Laga ma być wcisnięta do dołu a w środku ma być damper ze sprężyną, i zanim sprawdzisz to musisz popracować kilka razy damperem i lagą żeby olej wszędzie doszedł i powietrze wyszło, a najlepiej jak na 5 minut po tym odłożysz lagę w pionie żeby pęcherzyki spokojnie uleciały z oleju bo to nie woda gazowana i jak potem spradzisz to masz na 100% dokładny stan oleju.
-
streetfighter-1
-
streetfighter-1