olej
-
przemo
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda cbr9oorr sc 28
- Rok produkcji: 1995
-
damian28
- Motocykl: honda fireblade 919
- Rok produkcji: 0
a ja gdzies czytałem ze co 6000 sam olej co 12000 z filtrem wymieniam co 4tys. tez zalezy od jazdy w oleju gromadzi sie paliwo , olej traci swoje włąsciwosci czesto sie przepala co moze prowadzic do zrywania filmu olejowego najlepiej wysłać probke do czikena ktrory nie tylko powie ktory to rok motocykla ale takze ktory pierscien puszcza 
- qban
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 1996
w oleju są polimery. One sprawiają, że olej nie jest ani za rzadki ani za gęsty przy zimnym i ciepłym silniku w różnych warunkach(lato, zima, jesien...). Polimery się zużywają. Ja wymieniam tak jak podaje producent. Sadza w oleju też ma właściwości smarne, dlatego nie ma sensu wymieniać zbyt często oleju...
ja bym proponował posłuchać producenta
a ja leję Motul 5100 ester, ten co tak ładnie pachnie
na kole latam od czasu do czasu. Zwykle latam do 260, ale i 280 sie zdarzylo
licznikowe oczywiscie. Polecam ten olej. Castrol GPS ten co krolik pisze tez dobry. Tez mialem. Ale w suczce.
pzdr
ja bym proponował posłuchać producenta
a ja leję Motul 5100 ester, ten co tak ładnie pachnie
na kole latam od czasu do czasu. Zwykle latam do 260, ale i 280 sie zdarzylo
pzdr
Adrenalina to najlepszy drag
-
chryczu
- Motocykl: cbr 900 sc 28
- Rok produkcji: 0
tez sądze ze wymiana co 6 tys nie ma za bardzo sensu, to znaczy, ok jeśli ktos chce to czemu nie
Ale skoro co 12 tys jest napisane wiec te 10 spokojnie mozna pojeździć, zreszta ja od wymiany zrobiłem juz 6 tys i z tego co widze to olej jest całkiem ok.I swoja droga polecam MOTULA, na mobilu tez jeździłem, zabijcie ale nie pamietam teraz jaki, w kazdym razie nie badziew, i nie sprawował sie najlepiej, sprzegło sie slizgało , i sklejało.Po zmienia na motula , jak reka odjął:) Pozdro.