Tank Pad.
- ryloo
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Cbr sc33 & CBR sc28 :)
- Rok produkcji: 1999
Tank Pad.
Mam problem. Przyszedł mi dzisiaj tank pad progripa. Usunąłem stary tank pad i niestety cały klej został na baku. Próbowałem zmyć to wodą, płynem, rozpuszczalnikiem i za nic nie chce zejść. Jakim preparatem można się tego pozbyć? pozdrawiam
Wskazówka na blacie w strefie czerwonego pola...
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
- Rok produkcji: 0
Re: Tank Pad.
Yyyy benzyną ekstrakcyjną?ryloo pisze:Mam problem. Przyszedł mi dzisiaj tank pad progripa. Usunąłem stary tank pad i niestety cały klej został na baku. Próbowałem zmyć to wodą, płynem, rozpuszczalnikiem i za nic nie chce zejść. Jakim preparatem można się tego pozbyć? pozdrawiam
nasącz nią szmatę i przyłóż do tej pozostałości kleju.
Potrzymaj trochę, i później nową szmatą też z tą benzyną to przetrzyj.
Powinno zejść.
Gdzieś tak kiedyś czytałem, bo też odklejałem dziwne naklejki z moto.
U mnie zeszło jeszcze z dawnej F3.
- january
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 1998
jak nie pójdzie benzyną estrakcyjna to można też mechanicznie zakładając na wiertarke specjalną gumke do usuwania naklejek, jak znajde fotke to podłacze
o już mam http://moto.allegro.pl/krazek-do-usuwan ... 16666.html
coś takiego tylko musisz delikatnie to robić zeby nie uczkodzić lakieru
rozcienczalnik NITRO da rade tylko z tym bardzo delikatnie bo czasem rozpuszcza lakier
szczególnie Swierzy nowy dlatego delikatnie z tym
o już mam http://moto.allegro.pl/krazek-do-usuwan ... 16666.html
coś takiego tylko musisz delikatnie to robić zeby nie uczkodzić lakieru
rozcienczalnik NITRO da rade tylko z tym bardzo delikatnie bo czasem rozpuszcza lakier
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 18:06 przez january, łącznie zmieniany 1 raz.
- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
http://sklep.avt.pl/p/pl/70935/label+off+50+200ml.html
Często go używałem w pracy. Mogę polecić. Mam go w domu i kiedy kupiłem kask z Anglii środek mi się przydał, bo nie mogłem usunąć kleju po nalepce atestu. Nie chciałem tej nalepki ponieważ moim zdaniem szpeciła kask, była dużych rozmiarów i rzucała się z daleka w oczy.
Nie gwarantuję, że klej u ciebie zejdzie, bo może jest jakiś nietypowy, ale ja osobiście się jeszcze nie spotkałem z klejem który by temu nie uległ, a jak pisałem powyżej miałem do czynienia z różnymi klejami po taśmach i nalepkach.
Tu widać te nalepki. Dla tego środka to betka i nie bałem się o lakier
Musisz jeszcze rozeznać się, czy nie można przypadkiem kupić w mniejszym opakowaniu, bo mi już się nie chce szukać.

Przypomniało mi się........ też czyściłem bak po tankpadzie
Często go używałem w pracy. Mogę polecić. Mam go w domu i kiedy kupiłem kask z Anglii środek mi się przydał, bo nie mogłem usunąć kleju po nalepce atestu. Nie chciałem tej nalepki ponieważ moim zdaniem szpeciła kask, była dużych rozmiarów i rzucała się z daleka w oczy.
Nie gwarantuję, że klej u ciebie zejdzie, bo może jest jakiś nietypowy, ale ja osobiście się jeszcze nie spotkałem z klejem który by temu nie uległ, a jak pisałem powyżej miałem do czynienia z różnymi klejami po taśmach i nalepkach.
Tu widać te nalepki. Dla tego środka to betka i nie bałem się o lakier
Przypomniało mi się........ też czyściłem bak po tankpadzie
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
ja zawsze podgrzewalem naklejke samoopalarka jak niemasz to suszarka od baby i ekstrakcyjna jak niemasz ekstrakcyjnej to zwykla z baku tez jest ok. zawsze tak robilem i bylo ok. nie za dlugo bo bezbarwny moze zejsc ale jest to racze watpliwe.
- Ci użytkownicy podziękowali roksc33 za ten post:
- Anonymous
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt: